Foto – Matīss Markovskis

Ziemassvētku torte ar sildošu garšu. Restorāna “Buddha” recepte 0

Cienasts svētkos, kas lieliski garšo, ir veselīgs, sātīgs un spirdzina garu. Tādu piedāvā veģetārais restorāns Buddha, kas mājvietu radis pašā Rīgas centrā. Smeļoties ājurvēdas gudrībās un veģetārās virtuves veselīgajās bagātībās, šefpavārs Oļegs Serafimovs uzbur atšķirīgas Ziemassvētku mielasta nianses.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

“Latvijai tuvojas…” Alvis Hermanis izsaka mīklainu paziņojumu, radot satraukumu sabiedrībā
RAKSTA REDAKTORS
“Pašvaldības uzņēmumā vadītājs visus terorizē, darbinieki bēg, es dzeru nervu zāles!” Karīna izmisumā; darba inspekcija iesaka rīkoties
Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes atgūstas no grūtajiem laikiem: tās drīz tiks vaļā no savas “melnās svītras”
Lasīt citas ziņas

Pienu nedaudz uzsilda, pieber cukuru, ar mikseri maisa un kuļ, kamēr cukurs izkusis. Pievieno visas garšvielas, miltus un cepamo pulveri, iemaisa keroba pulveri un visu sakuļ.

Gatavo mīklu sadala trīs daļās. Ietauko apaļo tortes veidni (izvēlas nelielu), lej vienu daļu mīklas un cep 170 grādos 20–25 minūtes. Izcep trīs plāksnes un tās atdzesē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo tortes krēmu – biezpienam pielej 100 ml saldā krējuma un kļavu sīrupu. Pārējo saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno biezpiena masai.

Plāksnēm uzziež krēmu un tās liek kārtām. Atstāj krēmu tortes malām un virspusei. Rotā ar svaigām ogām, kanēli un piparkūku eglītēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.