Foto – Aija Geida

Zirņu–paprikas zupa ar garšvielām 1

Autore: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Līdz ar aukstajiem ziemas vējiem gribas ēdienkartē ieviest kaut ko sātīgu un sildošu. Tieši garšvielas ir tās, kas aukstajā laikā ēdienam piešķir mazliet pikantuma, kas sasilda, bagātina aromātu un garšu.

Sastāvdaļas
• 350 g šķelto zirņu
• ⅔ paprikas
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• 15 g svaiga ingvera
• tējkarote cukura
• ½ tējkarotes sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšvielas maltā veidā pa ½ tējkarotei no katras
• kardamons
• ķimenes
• kurkuma
• koriandrs
• melnie pipari
• melnās sinepes

Šķeltos dzeltenos zirnīšus uz nakti liek mērcēties aukstā ūdenī. Nokāš. Papriku nomazgā, izņem sēklotni un sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē augu eļļu un strauji tajā apcep garšvielas. Pievieno izmērcētos zirņus, papriku un, nepārtraukti maisot, cep 2– 3 minūtes. Pielej 1,2 litrus ūdens, pieber sāli un cukuru, uzliek pannai vāku un sutina 20–25 minūtes, līdz zirnīši mīksti. Pasniedz ar svaigi ceptu maizi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.