Foto: SHUTTERSTOCK

Zivju zupa ar karoti degvīna 0

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

Kokteilis
FOTO. 5 latviešu Merilinas Monro: sievietes, kurām piemīt skaistuma ikonas šarms. Dažas pat ir bīstami līdzīgas
Veselam
6 pārtikas produkti, no kuriem būtu ieteicams izvairīties senioriem
No šodienas stājas spēkā būtisks Latvijas lēmums – kas notiks tālāk?
Lasīt citas ziņas

• laša, foreles, mencas vai citas treknākas zivs astes daļa ar mīkstumu un galva

• 2 palieli burkāni

• 5 kartupeļi

• 1 sīpols

• 1 ēdamkarote sviesta

• 1 ēdamkarote degvīna

• garšaugi (dilles, loki, pētersīļi)

• pipari

• sāls

Pagatavošana

Zivij notīra zvīņas, liek katlā, pārlej aukstu ūdeni un vāra. Tiklīdz buljons uzvārījies, noputo un pievieno garšaugus. Kad zivs gatava, nokāš buljonu un liek atkal vārīties, pievienojot sāli, piparus, burkānus un kartupeļus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamēr zupa vārās, noloba zivs gaļu un sagriež nelielos gabaliņos. Kad dārzeņi mīksti, buljonam pievieno zivs gabaliņus, iemaisa sviestu un pielej degvīnu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalki sakapātiem zaļumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.