Foto: JVLMA

Lielajā Ģildē bezmaksas koncertu sniegs Sakramento biedrības koris 1

26. jūnijā plkst. 19 Lielajā Ģildē notiks grandiozs bezmaksas sadraudzības koncerts kurā piedalīsies JVLMA Simfoniskais orķestris, diriģenta Jāņa Stafecka vadībā, Sakramento koris no ASV, diriģenta Donalda Kendrika vadībā un solisti, LA.lv uzzināja JVLMA.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 201
Lasīt citas ziņas

Mākslinieku izpildījumā baudīsim divus monumentālus klasiskās mūzikas skaņdarbus – Fēliksa Mendelszona psalmu Nr.42 un Džoakīno Rosīni “Stabat Mater”.

Sakramento biedrības koris, kas ir viena no izcilākajām izpildītājmākslinieku apvienībām ASV, Latvijā uzstāsies pirmo reizi. Tieši pateicoties diriģentam Donaldam Kendrikam koris var lepoties ar izciliem mākslinieciskiem panākumiem jau divdesmit gadu garumā. Viņš 1996. gadā izveidoja Sakramento Kora biedrību un orķestri, kurā šodien darbojas 180 augsti profesionāli dziedātāji un 55 izcili orķestra mūziķi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sakramento koris regulāri uzstājas gan Amerikas labākajās koncertzālēs, gan ārpus tās robežām – Eiropā, Ķīnā un Kanādā. Kora repertuārā ir plaša kormūzikas un simfoniskās mūzikas programma – renesanses mūzika, lielformas romantiskie, mūsdienu mūzika, kā arī koncertsērija “Vitrāžas”, kurā iekļauti skaņdarbi, kuri komponēti atskaņošanai pasaules slavenākajās katedrālēs gan a capella, gan ērģeļu vai nelielu kameransambļu pavadījumā. Koris izdevis piecus kompaktdiskus, kā arī saņēmis daudzus apbalvojumus mūzikas un menedžmenta jomās.

2016. gada augustā JVLMA simfoniskais orķestris jau trešo reizi piedalījās jauniešu orķestru vasaras festivālā Young Euro Classic Berlīnē. 2017. gada pavasarī uz JVLMA simfoniskā orķestra bāzes tika izveidots Baltijas Akadēmiju orķestris jeb BAO, kas apvienoja talantīgākos jaunos mūziķus no visu trīs Baltijas valstu mūzikas augstskolām.

Pateicoties labdaru atbalstam, ieeja koncertos būs bez maksas, ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.