Anna Kuzina, “Blaumaņu pavārgrāmata” 0

 “Madris”, 151 lpp.

Rūdolfa Blaumaņa tēvs bija pavārs. Līdz mūsdienām nav saglabājušās viņa gatavoto ēdienu receptes, bet par viņa prasmi liecina daudzie ēdieni, kurus dēls Rūdolfs izmantojis savos darbos. ‍Grāmatā ir iespēja iepazīt gan Matīsa Blaumaņa dzīvesstāstu, gan Rūdolfa Blaumaņa darbu fragmentus un arī tos ēdienus, kas minēti rakstnieka darbos un receptēs. Ērgļu pusē dzīvojošās godu saimnieces devušas šai grāmatai savas receptes, tādēļ grāmatu var baudīt gan garīgi, gan lasīt un gatavot ēdienus pēc interesantajām receptēm.

Reklāma
Reklāma

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.