Mobilā versija
Brīdinājums -0.8°C
Diāna, Dina, Dins
Piektdiena, 24. februāris, 2017
2. novembris, 2015
Drukāt

Kuldīgas uzņēmums “Milzu!” sācis bioloģisko rudzu pārslu ražošanu

Foto: LETAFoto: LETA

Kuldīgas graudaugu pārslu ražotāja SIA "Milzu!" īpašnieks Enno Ence.

Kuldīgas graudaugu pārslu ražotājs SIA “Milzu!” saņēmis bioloģiskās produkcijas ražotāja sertifikātu un sāk bioloģisko rudzu pārslu ražošanu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma īpašnieks Enno Ence.

Tāpat tiek plānots, ka “Bio” sērijas rudzu pārslas tiks eksportētas tādos tirgos kā Igaunija, Lietuva, Baltkrievija, Vācija un arī Zviedrija.

“Pusotra gada laikā izvēlētajos eksporta tirgos uzņēmums plāno sasniegt viena miljona eiro apgrozījumu,” sacīja Ence.

Līdz ar jaunajiem produktiem “Milzu!” piedāvā vēl 11 dažādus pilngraudu pārslu veidus.

Kā ziņots, pirmās pilngraudu pārslas, kas tika izstrādātas kopā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģi un zinātnieci Ilgu Gedrovicu, pēc pusotra gada testēšanas veikalos Latvijā nonāca 2014.gada septembrī, konkurējot ar ārvalstīs ražotām graudaugu pārslām.

“Milzu!” ražotne atrodas Kuldīgas novadā, nodarbinot astoņus cilvēkus.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, SIA “Milzu!” pērn apgrozīja 248 043 eiro, kas ir par 12% mazāk nekā 2013. gadā, kad apgrozījums bija 282 468 eiro. Pērn pieauga uzņēmuma zaudējumi – no 22 272 eiro 2013. gadā līdz 60 220 eiro pērn.

SIA “Milzu!” dibināta 2005. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 457 eiro. “Milzu!” vienīgais īpašnieks ir Ence.

Pievienot komentāru

Putnu gripas dēļ Vītiņu pagastā saimnieki bažījas par cāļiem (1)Visām vistām un zosīm jāiztur trīs mēnešu ieslodzījums
Cenas noteic turīgākie: Zemgalē un Latgalē zeme dārgāka (1)Lauksaimniecībā izmantojamai zemei cenas noteic turīgākie zemnieki
Pasaulē
Pieaug saražotā siera un biezpiena apjoms; mocarellai - uzvaras gājiensSaskaņā ar provizoriskajām aplēsēm, pērn Latvijā saražotas 41 500 tonnas siera un biezpiena, kas ir 7,5% pieaugums salīdzinājumā ar 38 600 tonnām
Draugiem Facebook Twitter Google+