Mobilā versija
-3.3°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
30. novembris, 2012
Drukāt

Pahlava
 (1)

Foto-Baiba BucenieceFoto-Baiba Buceniece

Sastāvdaļas: Piens, 20% krējums, olas, sviests, raugs, cukurs, citrons, medus, safrāns, valrieksti, mandeles, lazdu rieksti, milti, vanilīna cukurs, muskatrieksts, malts kardamons.

 

Kā gatavot?

No kausēta sviesta, miltiem, uzsildīta piena, olām, krējuma, pievienojot raugu (uz 1 kg miltu – 10 g), pagatavo mīklu. Uz 30 – 40 min atstāj istabas temperatūrā. Gatavo pildījumu. Lazdu riekstus apgrauzdē, noņem miziņu. Visus riekstus samaļ. Proporcijā 1:1 pievieno cukuru, arī vanilīna cukuru, muskatriekstu, kardamonu. Kausētam sviestam pievieno cukuru, izmaisa, pielej ūdeni (uz 1 kg cukura – 1 l ūdens). Uzvāra, pievieno citrona sulu. Ļauj atdzist līdz 40 grādiem, tad pievieno 0,5 kg medus. Mīklu plāni izveltnē. Katru kārtu apziež ar kausētu sviestu, pāri liek riekstu pildījumu, tā veido 7 – 9 kārtas. Sagriež rombiņos. 5 min cep cepeškrāsnī, tad apziež ar sakultas olas dzeltenuma un safrāna maisījumu, rotā ar riekstiem vai mandelēm. Cep 160 grādus karstā cepeškrāsnī. Pēc 20 min pārklāj ar kausētu sviestu, vēl pēc 5 min pārlej ar medus sīrupu, turpina cept. Pavisam pahlava jācep 35 – 40 min. Gatavošanas laiks – 3,5 stundas.

 

Gatavoja restorāna “Azerbaidžāna” pārvaldnieks un šefpavārs Huseinsade Elšads

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+