Mobilā versija
+6.1°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
17. augusts, 2012
Drukāt

Rīsu putra ar dzērvenēm 
un apelsīniem

Foto-Valda MadalāneFoto-Valda Madalāne

Sastāvdaļas: 150 g rīsu pārslu,
 400 ml dzērveņu sulas,
 50 g cukura,
 2 – 3 apelsīni,
 70 g saldā krējuma,
 50 g kaltētu dzērveņu.


 

 

Kā gatavot?

Auzu pārslas pārlej ar dzērveņu sulu, pievieno cukuru. Viena apelsīna mīkstumu sasmalcina, viegli nospiež sulu, kurā saber kaltētās dzērvenes, bet izspaidas pievieno auzu pārslām. Putru liek uz uguns un maisot karsē 5 – 6 minūtes, beigās pievieno saldo krējumu.


Pārējos apelsīnus noloba, sadala daiviņās, noņem plēvītes. Kopā ar izmērcētajām dzērvenēm pasniedzot pievieno gatavai putrai.


Dzērvenes var aizstāt ar citām ogām, arī svaigām, der arī citas sulas.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+