Mobilā versija
-1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
10. decembris, 2014
Drukāt

Šprotu salāti ar olu plāceni un mīklā ceptiem sīpolu gredzeniem

Foto - Valdis SemjonovsFoto - Valdis Semjonovs
Sastāvdaļas:

Šprotes, sīpoli, olas, kviešu milti, skābēts gurķis, augu eļļa vai majonēze.

KĀ GATAVOT?

Sīpolu sagriež ripiņās, katru apviļā mīklā, ko pagatavo no miltiem un olām. Mīklai var pievienot arī kādu pikantu garšvielu, sinepes vai sakapātu papriku. Cep eļļā, līdz sīpolu gredzeni kļūst zeltaini. Citā traukā no divām olām, vienas karotes miltu, pievienojot kaltētu saldo papriku, muskatriekstu, sāli un piparus, pagatavo mīklu plācenim. Kārtīgi sakuļ, cep uz pannas no abām pusēm, līdz tas kļuvis gaiši brūns. Atdzesē, sagriež tievās, garās strēmelēs, kārto uz šķīvja. Pievieno apceptos sīpolu gredzenus mīklā, šprotes, stienīšos sagrieztu skābētu gurķi, pāri vēlreiz pārber pikantā plāceņa strēmeles, šoreiz sagrieztas kubiņos. Atkarībā no gaumes pārlej ar eļļu, kas palikusi šprotu kārbiņā, augu eļļu vai majonēzi. Pārkaisa ar sakapātiem sīpollokiem. Rotā ar puķītēm, gatavotām no vārītiem burkāniem.

 

Recepte no Rīgas–Neretas šosejas krodziņa Vecumniekos “Pie lielās karotes”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+