Domāt “tas ko tu redzi, ir tas, ko tu saņemsi” 0

Bieži vien cilvēki dodas uz patversmi un paņem kucēnu, pieņemot, ka tobrīd redzētais raksturs un personība tāda arī paliks uz mūžu. Tomēr kucēni pārdzīvo baiļu periodus, hormonālas pārmaiņas un pieredzes dažādās vidēs, kas nosaka viņu rakstura īpašības kā nobriedušam sunim. Izglābtie suņi bieži vien ir baiļu vai depresijas stāvoklī, jo viņi ir pamesti, dzīvojuši uz ielas vai pret viņiem ir ļaunprātīgi izturējušies iepriekšējie saimnieki, ir arī citi nelabvēlīgi faktori. Tas nozīmē, ka raksturs, kuru viņi parāda, atrodoties patversmē, ļoti iespējams, nav tas raksturs, kuru ieraudzīsi jau pēc mēneša savās mājās. Līdzko viņš būs iekārtojies un jutīsies komfortabli, esi gatavs ieraudzīt patieso raksturu.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Pieņemt, ka suns, kurš satikts pirmoreiz, ir mierīgs, kluss, kautrīgs un tāds arī paliks, ir aplami, jo jau pavisam drīz viņš būs pie tevis ērti iekārtojies un sāks skraidīt pa sienām.

Ja iespējams, apskati kucēna vecākus un pajautā audzētājiem par to temperamentu, niķiem un citām īpašībām, lai rastos priekšstats, kāds kucēns varētu būt izaugot. Par patversmes izglābtu sunīti iegūsti tik daudz informācijas, cik vien vari (ieskaitot to, kā un kādos apstākļos izglābts), pievērs uzmanību tā šķirnei vai šķirnēm, kas arī var palīdzēt noteikt tā raksturu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.