6. Izmanto lauka dziļumu 0


Portrets ir intīma fotogrāfijas formā, kur nozīmīga modeļa un skatītāja tuvība. Šo iespaidu palīdz radīt izpludināts fons un fokuss uz modeļa seju. Ar Huawei P sērijas telefoniem tā sauktais bokeh efekts tiek panākts vienkārši un dabiski.

Reklāma
Reklāma
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Lasīt citas ziņas

7. Saikne
Runā ar modeli, palīdzi atbrīvoties, pastāsti par savām idejām un dod padomus foto sesijas laikā. Nav nekā sliktāka par uztraukušos un saspringtu modeli. Vienalga vai vēlies panākt dabīgu efektu, vai meklē perfekto pozu, personai, ar ko kopā strādā, jājūtas brīvi. Parunājiet, iedzeriet tēju, iesaki atbrīvoties, uzklausi modeļa idejas.

8. Izmanto reflektoru
Tas ir nepieciešams rīks fotogrāfiem, bet var būt neaizstājams, uzņemot portretus, dodot papildu gaismu un aizpildot tumšākos laukumus, padarot gaismu maigāku (baltais reflektors), siltāku (zeltainais reflektors) vai vēsāku (sudraba reflektors). Reflektoru var uztaisīt arī pats, izmantojot putu polistirolu, aizmugures vākus no kalendāra, ja drukāti uz stingrā mākslinieku papīra vai pielīmējot alumīnija foliju kartona kastei.

CITI ŠOBRĪD LASA

9. Fokusējies uz acīm
Kad fotografē, izmantojot lielu aperatūru (kas ir laba izpludinātam fonam), fokusa diapazons ir ļoti mazs, tāpēc ar fokusu viegli kļūdīties. Portretu gadījumā galvenajam fokusam jābūt uz modeļa acīm (ja tā ir ļoti pietuvināta bilde) vai galvu (ja foto ir vairāk detaļu), tāpēc labāk manuāli iestatīt fokusu.

10. Saulesgaismā izmanto zibspuldzi

Ja nav nekas, ko izmantot kā reflektoru un nepieciešams balansēt tiešu saulesgaismu, kas veido ēnas uz modeļa sejas, iespējams izmantot zibspuldzi. Tā aizpildīs ēnas un padarīs maigāku uz seju krītošo gaismu.

Lai sagatavotu telefonu vasaras piedzīvojumiem, to vislabāk aprīkot ar noderīgiem aksesuāriem. Huawei šovasar sagatavojuši īpašu piedāvājumu klientiem – iegādājoties jaunākos Huawei viedtālruņu modeļus, dāvanā nāk kāds no aksesuāriem – trijkājis/selfiju kāts, ārējā baterija vai SuperCharge mašīnas lādētājs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.