Foto – www.andriskozlovskis.lv un no D. Lazdiņas personīgā arhīva

Soli pa solītim – iemīlēt sevi 0

Man ir brīnišķīga draudzene, kura balstījusi visos pārdzīvojumos un meklējumos. Viņa bieži atgādināja: Diāna, nepietiek tikai ar saprātīgu ēšanu – vajadzīga arī fiziska slodze, īpaši tad, ja pāri trīsdesmit gadiem. Tā nonācu Jelgavas sporta klubā Fitland. Sākumā jutos nedroši, taču drīz vien dzīvi bez šīs iedvesmojošās vides un apbrīnojamajiem cilvēkiem vairs nespēju iedomāties.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Veselam
6 padomi senioriem, lai pareizi lietotu medikamentus un nekaitētu savai veselībai
Lasīt citas ziņas

Sākās nākamais posms manā ceļā uz sevis atrašanu. Beidzot pa īstam aptverot, ka mans mērķis nav panākt atbilstību kaut kādiem citu noteiktiem standartiem, bet būt veselai un laimīgai.

Pateicoties treneru atsaucībai, man tika izstrādāta speciāla programma, kas ik gadu tiek mainīta un papildināta. Tikai tagad man jau vajadzīgi gan spēka treniņi, gan slodze tauku dedzināšanai, izturības veicināšanai un sirds stiprināšanai, gan īpašas kore un zumba nodarbības pozitīvu emociju rosināšanai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Joprojām katru darbdienu no pusdeviņiem līdz desmitiem esmu sporta klubā, lai vienpadsmitos varētu ķerties pie sava maizes darba friziersalonā. Ar smaidu uz lūpām un viegluma sajūtu ķermenī.

Manas vērtīgās atziņas

• Sākot ko jaunu, ļoti jārespektē speciālistu viedoklis, taču vienlaikus jāieklausās savā iekšējā balsī, jāļaujas intuīcijai.

• Svarīgi iemācīties sarunāties ar savu ķermeni iejūtīgi, nevis to skarbi triekt un dresēt. Protams, brīžiem vajag sevi arī patramdīt, piespiest, bet apzinoties: grūtības, ko pārvaru šobrīd, ir ieguldījums priekā, ar ko tikšu atalgota vēlāk.

• Pat pārpūle ir laba, taču tikai tad, ja izdodas to saistīt ar pozitīvām emocijām.

Kad ar svaru bija veiksmīgi tikts galā, radās jaunas, iepriekš neiepazītas problēmas. Kad pāri trīsdesmit, āda vairs tik padevīgi nesaraujas. Uz visa ķermeņa, īpaši uz rokām, kājām un vēdera, zaudēto kilogramu vietā parādījās atbaidošas lēkšķes. Protams, tādas var novākt ar plastisko operāciju, bet ja tik lielas naudas nav?

* Sāku masēties pēc Ziņģītes metodes. Pēc dušas ieziedu augumu ar nerafinētu olīveļļu, kam pievienota mandarīnu eļļa. Gan āda savācās, gan pazuda biežās iesnas un kakla sāpes. Pēc pusgada varēju uzvilkt peldkostīmu un nekaunoties iziet pludmalē.

Paldies draudzenei, kura mudināja iesākto turpināt. Vērsos pie pazīstamas masieres. Pieļauju, ka cits, redzot tik gofrētu ķermeni, būtu nolaidis rokas, tomēr šī speciāliste vēl uzmundrināja: sāksim strādāt!

Reklāma
Reklāma

* Pirmais bija medus masāžu kurss – divreiz nedēļā. Pēc mēneša tām pievienojām aļģu procedūras. Ar ūdenī izšķīdināto šo jūras augu pulveri ķermeni vispirms ieziež, tad ietin blīvā materiālā.

* Šajā laikā mājās lietoju īpašus savelkošos krēmus – atsevišķi krūtīm, kakla zonai, sejai, ķermenim. Ieziešanās procesā ļāvos tīksmei: mana āda kļūst gluda un savelkas. Esmu skaista. Tieši šo procedūru laikā beidzot sāku sevi pieņemt, pat iemīlēt.

* Pamazām iekrāju naudu mezoterapijai. Lai ādu mitrinātu un darītu elastīgāku, vēdera, gūžu, roku un augšstilbu zemādā ar smalku adatiņu tiek ievadīti individuāli piemeklēti preparāti. Rezultāts bija pūļu vērts, jo jau pēc mēneša bija redzams, ka āda vēl vairāk sarāvusies un kļuvusi jūtami tvirtāka.

Mani vērtīgie ieguvumi

• Ķermeņa kopšanas procedūru laikā iemācījos priecāties par savu ķermeni un, lūkodamās spogulī, beidzot varēju uzsmaidīt sievietei, ko tur redzēju.

• Emocionālais pacēlums, ko veicina sevis atzīšana un apmīļošana, ietekmē visus fizioloģiskos procesus un uzliek veiksmes zīmogu nākamajai dienai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.