Kadrs no Vara Braslas filmas “Emīla nedarbi”.
Kadrs no Vara Braslas filmas “Emīla nedarbi”.
Publicitātes foto

Aktuālā kino izlase. Izvēlas un iesaka Zane Dzene 0

Zane Dzene, “Kultūrzīmes”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

“Melnais gulbis”, TV3 Life, svētdien, 21. jūnijā, plkst. 23.15. Darena Aronovska psiholoģiskā drāma (2010) sagādāja “Oskaru” galvenās lomas atveidotājai Natālijai Portmanei un vēl četrās kategorijās bija nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai (labākā filma, par režiju, montāžu un operatora darbu).

Ņujorkas baleta trupas solistes Ninas, viņas mātes Ērikas un jaunās dejotājas Lilī ambīcijas savītas trillera cienīgā notikumu vērpetē, ko Čaikovska mūzikas pavadībā uz lielā ekrāna iedzīvinājuši arī Mila Kunisa, Barbara Heršija, Vensāns Kasels, Vinona Raidere, Benžamins Milepjē un citi.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Emīla nedarbi”, LTV1 23. jūnijā plkst. 10.45 un TV3 24. jūnijā plkst. 11.25. Latviešu kino klasika.

Pēc Alvja Lapiņa scenārija veidotā Vara Braslas filma visai ģimenei (1985) ir viens no režisora zināmākajiem darbiem, kuram pārlaicīgumu devis oriģinālmateriāls – Astridas Lindgrēnas grāmata.

Sešgadnieka Emīla, viņa mazās māsiņas Idas, vecāku Almas un Antona, kā arī kalpotāju Alfrēda un Līnas dzīve Kathultas sētā atklāta kā humorīgu izdarību virkne, un vēl košāku kolorītu tai piešķir Lennebergas iedzīvotāju visai aprobežotais skatījums uz pasauli un māņticība.

Galvenās lomas atveido Māris Zonnenbergs-Zambergs, Madara Dišlere, Dace Everss, Uldis Dumpis, Rūdolfs Plēpis, Diāna Zande, kā arī Dina Kuple, Vija Artmane, Ēvalds Valters, Olga Krūmiņa un citi.

“Tranzīts”, Shortcut. Annas Zēgeres 1944. gadā izdotā romāna “Tranzīts” ekranizāciju veidojis Kristians Pecolds, notikumu darbību pārnesot uz mūsdienu Marseļu.

Režisora triloģijas “Mīlestība despotisku sistēmu laikos” iepriekšējās daļas “Barbara” (2012) un “Fēnikss” (2014) arīdzan tika dāsni godalgotas, un “Tranzīta” pirmizrādi svinēja Berlīnes kinofestivāla konkursā.

Bēgļa Georga rokās nonāk pašnāvību izdarījuša rakstnieka manuskripts, vēstules no viņa sievas un Meksikas vēstniecības rakstisks apsolījums piešķirt vīzu. Šķiet tikai saprātīgi pārņemt mirušās personas identitāti.

Reklāma
Reklāma

Dēvēts arī par “”Kasablanku” Kafkas stilā”, “Tranzīts” ir alegorija, kuru izspēlē Francs Ragovskis un Paula Bīra.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.