Foto: ekrānuzņēmums no video

Puntulis: Koncertzāles vieta nemainīsies, valdība atvēlējusi izcilāko zemes gabalu Rīgā 6

“Varu diezgan droši apgalvot, ka koncertzāle būs tieši tur. Savukārt, vai ēka būtu pilnībā vai daļēji jānojauc, vai jāpielāgo koncertzāles vajadzībām, to vēl nevar pateikt. Valdība koncertzālei ir atvēlējusi izcilāko zemes gabalu Rīgā,” RīgaTV 24 raidījumā “Uz līnijas” par to, ka Elizabetes iela 2 ir piemērotākā vieta koncertzālei, pārliecību pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Lasīt citas ziņas

Puntulim esot svarīgs gan ekspertu, gan arī sabiedrības viedoklis par to, kur būtu jāatrodas koncertzālei: “Mums nav vienalga – mēs vienmēr esam gribējuši dzirdēt ekspertu un sabiedrības viedokļus, taču ir jāsaprot, ka nekad šajā jautājumā nebūs vienota viedokļa. Nebūs tā, ka visi teiks, jā, šī ir tā ideālākā vieta koncertzālei”.

Arī arhitektu vidū esot dažādi viedokļi par koncertzāles atrašanās vietu un tie ir diezgan pretēji.

CITI ŠOBRĪD LASA

Puntulis skaidroja, ka Kultūras ministrija koncertzāles jautājumā ir paļāvusies uz akadēmiķiem, profesoriem, uz arhitektiem, kuriem esot milzīga pieredze arhitektūrā un pilsētplānošanā, uz viņu kā ekspertu viedokļiem.

“Es aicinātu novērtēt valdību, jo tā vienoti ir pateikusi, ka koncertzāle būs, un tā ir atvēlējusi koncertzāles būvniecībai izcilāko zemes gabalu Rīgā. Nevis paturot to sev, savām vajadzībām, lai tajā vietā ievietotu kādu valsts pārvaldes funkciju,” sacīja kultūras ministrs.

Par to, vai ēka tiks nojaukta pilnībā, daļēji vai pielāgota koncertzāles vajadzībām, Puntulis vēlreiz teica, ka: “tas būs mūsu izcilo arhitektu rokās, tas būs viņu redzējums”.

Ministrs arī atkārtoti uzsvēra, – viņš neredz, ka pēkšņi varētu parādīties kāda valstij piederoša vēl izcilāka vieta koncertzāles būvniecībai kā Elizabetes ielā 2, bijušās Latvijas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas ēkas vietā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.