Ievārījuma un smalcināto auzu cepumi.
Ievārījuma un smalcināto auzu cepumi.
Publicitātes foto

Cepumiņi ar ievārījumu, groziņi un brokastu sacepums: 3 brīnišķīgas receptes, ko pagatavot no auzu pārslām 2

Auzu pārslas pazīstamas kā šķiedrvielām, vitamīniem un citām uzturvielām bagāts produkts brokastu putras pagatavošanai, bet šis nav vienīgais veids, kā izmantot vērtīgo graudaugu. Ēst vairāk auzu pārslu – daudzās ģimenēs ir šāda apņemšanās, mēģinot iekļaut uzturā šo superproduktu, taču tas ne vienmēr veiksmīgi izdodas. Pielietojot mazliet radošuma, auzu pārslas varam pārvērst oriģinālos un gardos ēdienos, no kuriem būs grūti atteikties!

LA
LA.LV
Kokteilis
Vari atslābināties – šodien tevi apskaudīs par daudz ko! Horoskopi 20.junijam
11 stundas
LL
LETA, LA.lv
Ziņas
Izplata sarkano – augstākā līmeņa brīdinājumu par ekstremālu karstumu Latvijā 14
18 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Šajā situācijā nedrīkst šķirot cilvēkus. Advokāts atgādina par vakcinācijas bardaku 74
12 stundas
Lasīt citas ziņas

Meklējot idejas lieliskām maltītēm, iedvesmojamies no zinošām un talantīgām ēst gatavošanas entuziastēm, kas dalījušās ar savām auzu pārslu receptēm un padomiem, kā palutināt sevi un ģimeni ar jaunām garšām.

Ievārījuma un smalcināto auzu cepumi

Katrs ēst gatavošanas entuziasts idejas veselīgo auzu pārslu izmantošanai maltītēs atrod citā veidā. “Instagram” recepšu konta “druskuapstajies” autore Elizabete Dzierkale stāsta, ka viņa iedvesmu ikdienā savā uzturā iekļaut šos graudaugus rod, apvienojot omes izcilās receptes ar modernām gatavošanas tendencēm un produktiem.

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• 100 gramus “Herkuless” smalcināto pilngraudu auzu;
• 100 gramus “Herkuless” augstākā labuma kviešu miltu;
• 100 gramus cukura;
• 120 gramus sviesta;
• 1 olu;
• Iecienītāko ievārījumu dekorēšanai.

Pagatavošana:

1. Bļodā sajauc smalcinātās auzas, izsijātus kviešu miltus, olu, cukuru un mīkstu sviestu (istabas temperatūrā);
2. 2/3 masas klāj uz cepešpannas, atlikušo daļu ievieto saldētavā;
3. Kad masa uz cepešpannas izlīdzināta, virsū klājam kārtu ar iecienītāko ievārījumu;
4. Pēc 15 minūtēm izņemam no saldētavas atlikušo masu, pārklājam ievārījumu;
5. Cep 200 grādos aptuveni 40 minūtes.

Vegānie auzu pārslu groziņi

Vegānie auzu pārslu groziņi.
Publicitātes foto


“Auzu pārslas sniedz lielisku enerģijas devu dienai, tādēļ regulāri tās iekļauju ģimenes ēdienkartē,” norāda vienkāršo un ātri pagatavojamo recepšu “Instagram” konta “tastyfood_lv” autore Maija Liepiņa. Tā kā esmu mamma divgadīgai meitiņai, ikdienā dažādoju receptes, lai tās būtu ne tikai garšīgas, bet arī interesantas, un bērnam būtu vēlme pamēģināt.”

Auzu pārslu groziņi ir lielisks veids, kā ieinteresēt bērnu, ļaujot izveidot pildījumu pēc savām vēlmēm un arī iesaistīt atvasi ēdiena tapšanā, to kopā izdekorējot. “Ļoti garda un veselīga recepte visai ģimenei, kas derēs arī cilvēkiem ar dažādām uztura nepanesamībām un alerģijām, jo groziņu sastāvs ir vegānisks,” piebilst Maija.

Sastāvdaļas (6 groziņiem):

• 1 banānu;
• 70 gramus “Herkuless” pilngraudu auzu pārslu;
• Pustējkaroti malta kanēļa;
• 1 tējkaroti izkausētas kokosriekstu eļļas;
• 2 tējkarotes sīrupa;
• 1 tējkaroti vaniļas aromatizētāja;
• 25 gramus rozīņu;
• Riekstu krēms un/vai ogas pildījumam.

Pagatavošana:

1. Banānu samīca, pievieno pārējās sastāvdaļas un sajauc;
2. Masu pilda kēksiņu formās, veidojot groziņus;
3. Cep 190 grādos aptuveni 15 minūtes un tad atdzesē;
4. Pēc atdzesēšanas groziņus var ēst tāpat, vai pildīt ar riekstu krēmu, mājas jogurtu, zemenēm un citām iecienītām piedevām.

Auzu pārslu brokastu sacepums

Auzu pārslu sacepums.
Publicitātes foto


“Auzu pārslas izceļas ar savu augsto uzturvērtību, tāpēc ikdienā meklēju veidus, kā pēc iespējas biežāk iekļaut šo produktu maltītēs,” stāsta uztura speciāliste, “Instagram” konta “ziedoga_viana” autore Viāna Kuļša. “Pielietojums ir ļoti plašs – ierastā auzu pārslu putra, brokastu sacepums, veselīgie kokteiļi, “overnight” jeb nakts putra, musli, dažādi cepumi, deserti. Tāpat kā auzu pārslas var izmantot arī panējumos un sāļajos ēdienos,” teic Viāna.

Sastāvdaļas:

SAISTĪTIE RAKSTI

• 2 ļoti gatavus banānus;
• 4 – 5 saujas jāņogu, upeņu vai citu saldētu ogu;
• 150 gramus sviesta (šajā receptē izmantots bio sviests);
• 4 ēdamkarotes “Herkuless” pilngraudu auzu miltu;
• 4 – 5 saujas “Herkuless” pilngraudu auzu pārslu;
• 1 tējkaroti malta kanēļa;
• 1 sauju valriekstu.

Pagatavošana:

1. Katliņā uz lēnas uguns vai karsta ūdens peldē izkausē sviestu;
2. Cepešpannu nedaudz ietauko ar sviestu;
3. Banānus sagriež ripiņās, ber cepešpannā, pievienojot saldētās ogas. Visam pāri lej 2 – 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta un uzmanīgi apmaisa;
4. Valriekstus sasmalcina vidējos gabaliņos, ber bļodā. Pievieno auzu pārslas, auzu miltus, kanēli un visu samaisa. Beigās pievieno atlikušo izkausēto sviestu un atkal samaisa.
5. Tikmēr cepešpannā esošajam saturam virsū ber auzu pārslu, riekstu masu un izlīdzina vienmērīgā slānī;
6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep aptuveni 20 – 25 minūtes;
7. Pasniedz ar svaigām ogām un bezpiedevu jogurtu.
Ja receptē izmanto banānus, papildus pievienot cukuru vai sīrupu nav nepieciešams. Ja izmanto tikai ogas, saldākai garšai var pievienot medu, kļavu sīrupu vai brūno cukuru, pēc izvēles.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Inita Šteinberga
Praktiski
Negaidīti novīta ķirsis. Vai labāk būtu ārstēt vai zāģēt nost?
20 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
Kāpēc nosarka krūmmellenes?
1 diena
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Kā vislabāk apēst dārzeņus: izcili svaigu kabaču salāti tūlītējai ēšanai
1 diena
IB
Indulis Burka
Praktiski
Ugunskura vieta pašu sētā: kā ierīkot?
1 diena
LA
LA.LV
Kokteilis
Vari atslābināties – šodien tevi apskaudīs par daudz ko! Horoskopi 20.junijam
11 stundas
LL
LETA, LA.lv
Ziņas
Izplata sarkano – augstākā līmeņa brīdinājumu par ekstremālu karstumu Latvijā 14
17 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Šajā situācijā nedrīkst šķirot cilvēkus. Advokāts atgādina par vakcinācijas bardaku 74
12 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. “Lielākais karstums pēdējo 3 gadu laikā, bet Jāņos būsim uz robežas…” Briča prognozes garajām brīvdienām 11
1 diena
DM
Dagnija Millere-Balandīna
Veselam
Kāzas bez klātiem galdiem, sapnī redzētais meitas vārds. Talsenieku Elīnas un Edgara mīlestības stāsts 1
1 stunda
Lasīt citas ziņas
LA
LA.LV
Ziņas
Ventspils rajonā vilks pusdienās notiesā veselu suni: pāri paliek tikai ķepas un galva 99
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Persikam lapas čokurā: nav nemaz tik nekaitīgi – augs var aiziet bojā 2
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izcila garša! Aukstā jogurta zupa ar gurķiem un zaļumiem 10
2 dienas
MB
Madara Briede
Praktiski
Kā pareizi noformēt mantojuma līgumu?
2 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Ventspils novadā mežstrādnieki strādā vilku “ielenkumā”: vilks bija tik tuvu, ka varēja sajust tā smaku… 32
2 dienas
Inita Šteinberga
Praktiski
Kā izglābt ķiršu ražu? 4
3 dienas
OZ
Olafs Zvejnieks
Ziņas
Tikko augstskolā iestājies students saņem akceptu elektrostacijas būvniecībai. Kā viņam tas izdevās?
3 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Šajā situācijā nedrīkst šķirot cilvēkus. Advokāts atgādina par vakcinācijas bardaku 74
12 stundas
LE
LETA
Ziņas
Rīgā aizvadīta gada pirmā tropiskā nakts
1 minūte
VS
Viesturs Sprūde
Stāsti
Latviešu prese par tik lielas naudas šķiešanu, lai “purvājā” ierīkotu parku, bija nikna. Kā tapa Uzvaras parks Rīgā?
1 stunda
DM
Dagnija Millere-Balandīna
Veselam
Kāzas bez klātiem galdiem, sapnī redzētais meitas vārds. Talsenieku Elīnas un Edgara mīlestības stāsts 1
1 stunda
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
Izlaižam loku pa Latgali! Vietas un objekti, kurus vērts apskatīt
43 minūtes
LA
LA.LV
Veselam
Slimnīcas vadītājs par to, vai slimnīcā nokļūst arī vakcinēti Covid-19 pacienti 89
22 stundas
LL
LETA, LA.lv
Ziņas
Izplata sarkano – augstākā līmeņa brīdinājumu par ekstremālu karstumu Latvijā 14
17 stundas
OZ
Olafs Zvejnieks
Ziņas
Olafs Zvejnieks: Divas trešdaļas sabiedrības no 10% nākotnes pensijas var atvadīties jau tagad 73
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
Ventspils rajonā vilks pusdienās notiesā veselu suni: pāri paliek tikai ķepas un galva 99
1 diena
JL
Jānis Lūsis
Ziņas
Lasītājs: Viņi ir kā bumba ar laika degli! Apsveicama to cilvēku rīcība, kas paziņojuši, ka mājā nevakcinētos nelaidīs 379
2 dienas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Kā vislabāk apēst dārzeņus: izcili svaigu kabaču salāti tūlītējai ēšanai
1 diena
ML
Māra Libeka
Veselam
“Pārslimoju kovidu, pēc vakcinēšanās zaudēju samaņu un slimnīcā ārstējos ar tādiem pašiem “bēdu brāļiem”!” Vainīgs vīruss vai pote? 264
2 dienas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Princis Harijs radījis pamatīgas galvassāpes britu karaļnama darbiniekiem: kā “izlavierēt” starp oficiālām prasībām un izpildīt viņa vēlēšanos? 16
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Madara Kiviča pirmo reizi publiski iepazīstina ar savu jauno draugu 15
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
Burkovskis: Ieraugot šādu virsrakstu, uzreiz to ir jādala ar divi 20
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izcila garša! Aukstā jogurta zupa ar gurķiem un zaļumiem 10
2 dienas
LE
LETA
Ziņas
Rīgā aizvadīta gada pirmā tropiskā nakts
09:04
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
Izlaižam loku pa Latgali! Vietas un objekti, kurus vērts apskatīt
08:22
DM
Dagnija Millere-Balandīna
Veselam
Kāzas bez klātiem galdiem, sapnī redzētais meitas vārds. Talsenieku Elīnas un Edgara mīlestības stāsts 1
07:17