Ievārījuma un smalcināto auzu cepumi.
Ievārījuma un smalcināto auzu cepumi.
Publicitātes foto

Cepumiņi ar ievārījumu, groziņi un brokastu sacepums: 3 brīnišķīgas receptes, ko pagatavot no auzu pārslām 2

Auzu pārslas pazīstamas kā šķiedrvielām, vitamīniem un citām uzturvielām bagāts produkts brokastu putras pagatavošanai, bet šis nav vienīgais veids, kā izmantot vērtīgo graudaugu. Ēst vairāk auzu pārslu – daudzās ģimenēs ir šāda apņemšanās, mēģinot iekļaut uzturā šo superproduktu, taču tas ne vienmēr veiksmīgi izdodas. Pielietojot mazliet radošuma, auzu pārslas varam pārvērst oriģinālos un gardos ēdienos, no kuriem būs grūti atteikties!

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā
Lasīt citas ziņas

Meklējot idejas lieliskām maltītēm, iedvesmojamies no zinošām un talantīgām ēst gatavošanas entuziastēm, kas dalījušās ar savām auzu pārslu receptēm un padomiem, kā palutināt sevi un ģimeni ar jaunām garšām.

Ievārījuma un smalcināto auzu cepumi

Katrs ēst gatavošanas entuziasts idejas veselīgo auzu pārslu izmantošanai maltītēs atrod citā veidā. “Instagram” recepšu konta “druskuapstajies” autore Elizabete Dzierkale stāsta, ka viņa iedvesmu ikdienā savā uzturā iekļaut šos graudaugus rod, apvienojot omes izcilās receptes ar modernām gatavošanas tendencēm un produktiem.

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• 100 gramus “Herkuless” smalcināto pilngraudu auzu;
• 100 gramus “Herkuless” augstākā labuma kviešu miltu;
• 100 gramus cukura;
• 120 gramus sviesta;
• 1 olu;
• Iecienītāko ievārījumu dekorēšanai.

Pagatavošana:

1. Bļodā sajauc smalcinātās auzas, izsijātus kviešu miltus, olu, cukuru un mīkstu sviestu (istabas temperatūrā);
2. 2/3 masas klāj uz cepešpannas, atlikušo daļu ievieto saldētavā;
3. Kad masa uz cepešpannas izlīdzināta, virsū klājam kārtu ar iecienītāko ievārījumu;
4. Pēc 15 minūtēm izņemam no saldētavas atlikušo masu, pārklājam ievārījumu;
5. Cep 200 grādos aptuveni 40 minūtes.

Vegānie auzu pārslu groziņi

Vegānie auzu pārslu groziņi.
Publicitātes foto


“Auzu pārslas sniedz lielisku enerģijas devu dienai, tādēļ regulāri tās iekļauju ģimenes ēdienkartē,” norāda vienkāršo un ātri pagatavojamo recepšu “Instagram” konta “tastyfood_lv” autore Maija Liepiņa. Tā kā esmu mamma divgadīgai meitiņai, ikdienā dažādoju receptes, lai tās būtu ne tikai garšīgas, bet arī interesantas, un bērnam būtu vēlme pamēģināt.”

Auzu pārslu groziņi ir lielisks veids, kā ieinteresēt bērnu, ļaujot izveidot pildījumu pēc savām vēlmēm un arī iesaistīt atvasi ēdiena tapšanā, to kopā izdekorējot. “Ļoti garda un veselīga recepte visai ģimenei, kas derēs arī cilvēkiem ar dažādām uztura nepanesamībām un alerģijām, jo groziņu sastāvs ir vegānisks,” piebilst Maija.

Sastāvdaļas (6 groziņiem):

• 1 banānu;
• 70 gramus “Herkuless” pilngraudu auzu pārslu;
• Pustējkaroti malta kanēļa;
• 1 tējkaroti izkausētas kokosriekstu eļļas;
• 2 tējkarotes sīrupa;
• 1 tējkaroti vaniļas aromatizētāja;
• 25 gramus rozīņu;
• Riekstu krēms un/vai ogas pildījumam.

Pagatavošana:

1. Banānu samīca, pievieno pārējās sastāvdaļas un sajauc;
2. Masu pilda kēksiņu formās, veidojot groziņus;
3. Cep 190 grādos aptuveni 15 minūtes un tad atdzesē;
4. Pēc atdzesēšanas groziņus var ēst tāpat, vai pildīt ar riekstu krēmu, mājas jogurtu, zemenēm un citām iecienītām piedevām.

Reklāma
Reklāma

Auzu pārslu brokastu sacepums

Auzu pārslu sacepums.
Publicitātes foto


“Auzu pārslas izceļas ar savu augsto uzturvērtību, tāpēc ikdienā meklēju veidus, kā pēc iespējas biežāk iekļaut šo produktu maltītēs,” stāsta uztura speciāliste, “Instagram” konta “ziedoga_viana” autore Viāna Kuļša. “Pielietojums ir ļoti plašs – ierastā auzu pārslu putra, brokastu sacepums, veselīgie kokteiļi, “overnight” jeb nakts putra, musli, dažādi cepumi, deserti. Tāpat kā auzu pārslas var izmantot arī panējumos un sāļajos ēdienos,” teic Viāna.

Sastāvdaļas:

• 2 ļoti gatavus banānus;
• 4 – 5 saujas jāņogu, upeņu vai citu saldētu ogu;
• 150 gramus sviesta (šajā receptē izmantots bio sviests);
• 4 ēdamkarotes “Herkuless” pilngraudu auzu miltu;
• 4 – 5 saujas “Herkuless” pilngraudu auzu pārslu;
• 1 tējkaroti malta kanēļa;
• 1 sauju valriekstu.

Pagatavošana:

1. Katliņā uz lēnas uguns vai karsta ūdens peldē izkausē sviestu;
2. Cepešpannu nedaudz ietauko ar sviestu;
3. Banānus sagriež ripiņās, ber cepešpannā, pievienojot saldētās ogas. Visam pāri lej 2 – 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta un uzmanīgi apmaisa;
4. Valriekstus sasmalcina vidējos gabaliņos, ber bļodā. Pievieno auzu pārslas, auzu miltus, kanēli un visu samaisa. Beigās pievieno atlikušo izkausēto sviestu un atkal samaisa.
5. Tikmēr cepešpannā esošajam saturam virsū ber auzu pārslu, riekstu masu un izlīdzina vienmērīgā slānī;
6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cep aptuveni 20 – 25 minūtes;
7. Pasniedz ar svaigām ogām un bezpiedevu jogurtu.
Ja receptē izmanto banānus, papildus pievienot cukuru vai sīrupu nav nepieciešams. Ja izmanto tikai ogas, saldākai garšai var pievienot medu, kļavu sīrupu vai brūno cukuru, pēc izvēles.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.