“Es nespēju iedomāties neko bīstamāku. Tas ir sekunžu, nepilnu minūšu jautājums,” sinoptiķe par bļitkotājiem 21


Kāds skatītājs TV24 raidījumā “Uz līnijas” raksta: beidziet piesaukt pavasari! Esmu virsledus makšķernieks, gribu vēl pabļitkot.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Lasīt citas ziņas

LVĢMC Prognožu nodaļas vadītāja, sinoptiķe Laura Krūmiņa atgādina, ka bļitkot ir ļoti, ļoti bīstami un ir rūpīgi jāizvērtē situācija un jānodrošinās pret nelaimes gadījumiem.

“Mani kolēģi hidrologi, piemēram, prognozē, ka kuru katru brīdi pie Pļaviņu ledus var sakustēties un Daugavā sākties šis process. Un drusku lejpus Pļaviņām uz ledus aizvien ir bļitkotāji. Es nespēju iedomāties neko bīstamāku. Tas ir sekunžu, nepilnu minūšu jautājums.”

CITI ŠOBRĪD LASA
Sinoptiķe stāsta, ka sākoties šim procesam, pagūt no Daugavas vidus nokļūt krastā nav iespējams.

Laura Krūmiņa atgādina, ka ledus vienmēr ir potenciāli bīstams. Šajos atkušņa apstākļos ledus kūst, kļūst irdens, tas skalojas no apakšas. Ledus izturība kļūst arvien vājāka.

“Piemēram, kā mēs novērojām Lielupē, burtiski dažu minūšu laikā upē iet ledus. Un jau stundas laikā praktiski vairs šajā upes posmā ledus vairs nav palicis nemaz. Tas process ir ļoti bīstams,” skaidro sinoptiķe.

Ir vietas, kur vispār nekad nevajadzētu kāpt uz ledus, piemēram, kur apakšā ir avoti, tuvumā ir tilts, tā balsti, krāces. “Tas viss ir ļoti, ļoti bīstami!”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.