Pulks: “Katram autovadītājam ir jāsaprot, ja tas velosipēdists nebūs uz ielas ar savu velo braucamo, iespējams, viņš sēdēs mašīnā” 27

“Kad beidzot aizvāksies no ietvēm un šaurākām ielām velosipēdisti, kas apdraud gājējus un traucē auto plūsmai?” vaicā kāds skatītājs TV24 raidījumā “Ziņu top”.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas

Šo jautājumu komentē Rīgas domes deputāts Olafs Pulks: “Par gājējiem es piekrītu, par auto plūsmu, es negribētu piekrist.” Olafs Pulks atgādina, ka velosipēdi ir tādi paši pārvietošanās līdzekļi, kā automašīnas.

“Es domāju, ka katram autovadītājam ir jāsaprot, ja tas velosipēdists nebūs uz ielas ar savu velo braucamo, iespējams, viņš sēdēs mašīnā. Tas nozīmē, ka mašīnu būs vēl vairāk, tas nozīmē, ka sastrēgums būs vēl lielāks,” Rīgas domes deputāts iesaka pret velosipēdu vadītājiem tomēr izturēties ar sapratni.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt, runājot par ietvēm, Pulks atzīst, ka Rīgā joprojām nav pienācīga infrastruktūra ar velo joslām un velo ceļiem, tomēr darbs pie tās notiek.

“Tomēr ir vēl viena lieta. Es arī dodoties šurp uz studiju, novēroju, ka pat , ja ir velo josla tik un tā viens otrs pamanās braukt pa ietvi. Tas man nav saprotams!” neizpratnē ir Pulks.

“Man bija ideja par elektroskrejriteņiem, ka tie varētu būt aprīkoti ar GPS, lai tur, kur ir velo josla, tie nemaz nevarētu braukt pa ietvi. Tomēr diemžēl GPS nevar noteikt tik precīzi šo 5 metru attālumu,” skaidro Rīgas domes deputāts Olafs Pulks.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.