
Kartupeļu frī ar garšvielām 8
(3 porcijas)
800 g kartupeļu
2 ēdamkarotes augu eļļas
2/3 tējkarotes kurkumas
2/3 tējkarotes ķiploku pulvera
pustējkarote asās paprikas pulvera
pustējkarote kūpinātas paprikas pulvera
pustējkarote maltu melno piparu
1/3 tējkarotes koriandra
šķipsniņa malta kanēļa un muskatrieksta
pustējkarote sāls
Kartupeļus sagriež salmiņos. Lielā bļodā augu eļļu samaisa ar sāli un garšvielām, pievieno kartupeļus un rūpīgi samaisa, līdz visi salmiņi pārklāti ar eļļas un garšvielu maisījumu. Saliek salmiņus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 180 grādos 25–30 minūtes.
! Frī iznāk gardi un pikanti, ja garšvielu pamatā ir ķiploku pulveris, kurkuma un asā paprika.