Kartupeļu frī ar garšvielām 8

(3 porcijas)

800 g kartupeļu

2 ēdamkarotes augu eļļas

2/3 tējkarotes kurkumas

2/3 tējkarotes ķiploku pulvera

pustējkarote asās paprikas pulvera

pustējkarote kūpinātas paprikas pulvera

pustējkarote maltu melno piparu

1/3 tējkarotes koriandra

šķipsniņa malta kanēļa un muskatrieksta

pustējkarote sāls

Kartupeļus sagriež salmiņos. Lielā bļodā augu eļļu samaisa ar sāli un garšvielām, pievieno kartupeļus un rūpīgi samaisa, līdz visi salmiņi pārklāti ar eļļas un garšvielu maisījumu. Saliek salmiņus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 180 grādos 25–30 minūtes.

! Frī iznāk gardi un pikanti, ja garšvielu pamatā ir ķiploku pulveris, kurkuma un asā paprika.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.