Biezpiena tortīte ar dzērvenēm. Īsts rudens gardums 0

Sarežģītība: vienkārši

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Nepieciešams

200 g cepumu
70 g sviesta
200 g dzērveņu
0,2 l saldā krējuma (35%)
0,4 kg biezpiena krēma
150 g cukura
100 ml dzērveņu sulas
8 plāksnītes želatīna

Pagatavošana

Kokteilis
Mūsdienās daudzi pat nav dzirdējuši par šiem PSRS laiku mācību priekšmetiem: 7 aizmirstas “disciplīnas”
Atvadāmies no leģendas: 85 gadu vecumā miris olimpiskais čempions Bondarčuks
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu Merilinas Monro: sievietes, kurām piemīt skaistuma ikonas šarms. Dažas pat ir bīstami līdzīgas
Lasīt citas ziņas

1. Sviestu izkausē. Cepumus sadrupina un sajauc ar sviestu. Masu liek tortes formā, kas iepriekš atdzesēta ledusskapī.

2. Želatīnu izmērcē aukstā ūdenī. Dzērveņu sulu sasilda un tajā iejauc želatīnu, pirms tam nospiežot lieko ūdeni.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Saldo krējumu sakuļ ar cukuru stingrās putās. Dzērvenes sablendē un izberž caur sietu. Iegūtu šķidrumu ielej saputotajā saldajā krējumā un pievieno biezpiena krēmu. Tievā strūkliņā ielej masā želatīnu.

4. Dzērveņu pildījumu pārlej cepumu pamatnei. Liek torti ledusskapī uz 12 stundām.

5. Pirms pasniegšanas rotā ar veselām dzērveņu ogām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.