Kāpēc mans suns tā uzvedas?  0

Ja suns uzvedas dīvaini un neierasti, saimniekam, protams, vēlams dzīvnieku nogādāt pie speciālista, kas palīdzēs tikt ar problēmu galā. Ja sunim ir fiziskas veselības problēmas, veterinārārsts noteikti zinās, kā tās ārstēt, un spēs saimniekiem dot vērtīgus padomus.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai 4
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas” 161
Veselam
Ne vienmēr uzreiz jāķeras pie medikamentiem: 10 produkti, kas palīdz atbrīvoties no sāpēm
Lasīt citas ziņas

Taču, ja problēma meklējama suņa psihē, kuras ietekmē dzīvnieks izturas neierasti, ne vienmēr speciālista spēkos būs skaidri noteikt, kas pie tā ir vainojams un kā to ārstēt. Tādos gadījumos vērts konsultēties ar citiem speciālistiem, piemēram, dzīvnieku psihologu.

Veterinārārsta Cepurīša atbilde: “Nē. Suņu psihologs uz to varētu atbildēt no teorētiskā aspekta.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Cik vecs ir mans suns? 
Parasti saimnieks zina konkrētu suņa dzimšanas datumu, īpaši gadījumos, ja dzīvnieks ir iegādāts audzētavā un viņam ir ciltsraksti, kā arī tad, ja jau iepriekš kādam ir bijis zināms četrkājainā drauga vecums. Arī dzīvnieku patversmēs ne vienmēr var skaidri noteikt suņa vecumu.

Ja suns vairs nav kucēna vecumā, bet ir pieaudzis dzīvnieks, veterinārārstam ir vēl grūtāk noteikt precīzu suņa vecumu, kas vairumos gadījumu nemaz nav iespējams. Tiesa, lai aptuveni noteiktu suņa vecumu, tiek ņemta vērā, piemēram, suņa fiziskā uzbūve un zobi.

Veterinārārsta Cepurīša atbilde: “Kucēna vecumā to var pateikt tad, kad mainās zobi. Kad ir pieaudzis, var tikai pateikt, vai suns ir jauns vai vecs. Katrs suns vecumdienās gan izskatās, gan jūtas un izskatās citādāk. ”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.