Jūrmalā degušie atkritumi bijuši noslēgti blīvās ķīpās, kurām no ārpuses bijusi redzama lielākoties plastmasa, tekstila gabaliņi un mazliet gumijas, bet, kad ķīpas irdinātas, to iekšpusē atklāti arī nešķirotie atkritumi.
Jūrmalā degušie atkritumi bijuši noslēgti blīvās ķīpās, kurām no ārpuses bijusi redzama lielākoties plastmasa, tekstila gabaliņi un mazliet gumijas, bet, kad ķīpas irdinātas, to iekšpusē atklāti arī nešķirotie atkritumi.
Foto – Paula Čurkste/LETA

  9

Atkritumu apsaimniekotājam mainījies īpašnieks

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Lasīt citas ziņas

Piešķirot 700 000 eiro no valsts budžeta, VARAM sola, ka pēc tam naudu plānots piedzīt no uzņēmuma “Prima M” vadības un īpašniekiem, kuriem piederot citi īpašumi. Taču izskan spekulācijas, ka uzņēmums var paziņot par maksātnespēju un tad no tā nebūs ko ņemt. Valsts vides dienests teic, ka tam nav informācijas par “Prima M” finansiālo situāciju. M. Bukleviča arī negribēja apcerēt, cik lielu naudas summu varētu no uzņēmuma izdoties piedzīt. Taču “bez soda neviens nepalikšot un dienests vērsīsies pret vainīgajiem”, piebilda VVD pārstāve.

Uzmanības vērts ir fakts, ka tikai mēnesi pirms nelaimīgā ugunsgrēka uzņēmumam “Prima M” mainījās īpašnieks. Kopš dibināšanas 2011. gadā vienīgā daļu turētāja bija Marija Sokolova, taču pirms mēneša uzņēmums nonācis viņas vīram Oļegam Sokolovam piederošā SIA “SO Trust” rīcībā. Sokolova kopš maija vidus pagājusi malā, par “Prima M” valdes locekli kļūstot 1957. gadā dzimušajai Lūcijai Uzkliņģei.

CITI ŠOBRĪD LASA

2015. gadā “Prima M” apgrozīja 15 331 eiro un cieta 2375 eiro zaudējumus. Savukārt uzņēmuma 2017. gada reģistrētais pamatkapitāls ir 2846 eiro, no kura apmaksāti vien 1423 eiro, liecina “firmas.lv” dati.

Deg nedēļu pirms izvešanas termiņa

VVD bija izdevis rīkojumu uzņēmumam “Prima M” līdz 1. jūnijam izvest nelikumīgi glabātos atkritumus Jūrmalā, Ventspils šosejā 47, bet uzņēmējs šo lēmumu pārsūdzēja. Taču lēmums atstāts negrozīts un tika noteikts, ka atkritumi jāizved līdz 24. jūnijam. Vienu nedēļu pirms šā datuma – 18. jūnijā – sākās ugunsgrēks. Valsts policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova intervijā LNT stāstīja, ka Jūrmalā sadegušie atkritumi bija noslēgti blīvās ķīpās, kurām no ārpuses bijusi redzama lielākoties plastmasa, tekstila gabaliņi un mazliet gumijas, bet, kad ugunsdzēsēji ķīpas irdinājuši, to iekšpusē atklāti arī nešķirotie atkritumi. “Tad varējām ieraudzīt, ka iekšpusē ir bijušas vai nu tādas pakas, kurās ir nešķiroti sadzīves atkritumi, vai arī šajās šķirotajās sadzīves atkritumu pakās iekšpusē bijusi nešķirotā daļa,” teica Koļegova. Vaicāta, vai šādas ķīpas varētu būt veidotas apzināti, Koļegova sacīja, ka šī nelegālo atkritumu glabāšanas vieta ir veidojusies virknes prettiesisku rīcību dēļ, sākot ar atkritumu nelegālu ievešanu un beidzot ar izvietošanu. “Līdz ar to, es pieņemu, ka šīs rīcības ir bijušas apzinātas visos šajos posmos,” teica VVD priekšniece. Esot sākta sadarbība ar Zviedrijas kolēģiem, lai pierādītu, ka ir notikuši nelegāli atkritumu sūtījumi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.