Andrejs Požarnovs
Andrejs Požarnovs
Foto – Dainis Bušmanis

– Jūtams, ka “Gods kalpot Latvijai” nosaukumā iešifrēta zīme no Amerika kunga “Gods kalpot Rīgai” politiskā spēka. Vai esat “dvīņu partijas”, mātes – meitas attiecībās vai citā vienojošā sakarā? 38


– Vispirms nodibināsim Latvijas mēroga partiju un tad runāsim ar Andra Amerika Rīgas partiju par iespējamo sadarbības veidu. Vēl pēdējās dienas pats esmu “GKR” biedrs, sestdien sāksies cita politiskā dzīve.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

– Kā ar citu partnerību? Rīgu valda Ušakova un Amerika partijas, vai jūs līdzīgi veidosiet apvienību ar “Saskaņu” Liepājā, Daugavpilī un citur?

– Nē. Startēsim ar savu listi. Saprašanos un koalīcijas partnerus meklēsim pēc vēlēšanām – kā kurā pašvaldībā būs iespējams.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Kāda jums šķiet pašreizējā Krievijas politika?

– Agresīva kā Tuvajos Austrumos, tā Ukrainā. Tas rada bažas. Tai pašā laikā apdraudējuma gadījumā atbildes spējas ir nevis mūsu bruņoto spēku, bet NATO rokās. Tāpēc svarīga un aktivizējama Latvijas līdzdalība NATO, nodrošinot 2% no IKP aizsardzības izdevumiem.

– Amerikāņu tankiem un bāzēm jābūt Latvijā, ņemsim vairāk NATO mūsu valstī?

– Par to neesmu īsti pārliecināts. Abpusēja militāra eskalācija neuzlabo drošības stāvokli, drīzāk saasina attiecības. Mēs esam viens no apdraudētākajiem punktiem, jo pierobežā ir specifisks nacionālais sastāvs un daudzi nepilsoņi. Ja gribam mazināt apdraudējumu, ļoti nopietni jādomā par šo cilvēku integrāciju un vienotāku Latvijas sabiedrību. Tas būtu drošībai vērtīgāk nekā tanku bataljons un bruņošanās, kurā Krieviju nekad nepārspēsim.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.