Foto – Bonappetit.lv

Ābolu – kanēļa drupaču kūka 0

Pagatavošana

Mīklai atdalīt olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakult ar 3/4 gl. cukura un vaniļas cukuru. Pievienot sviestu un visu sajaukt. Pakāpeniski pievienot izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Visu kopā kārtīgi samīcīt. No mīklas atdalīt aptuveni piekto daļu, ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz 15-20 min. Pārējai mīklai pievenot rozīnes un mīklu izrullēt uz paplātes aptuveni 0,5cm biezā kārtā.
Olu baltumus sakult kopā ar atlikušo cukuru stingrās putās. Ābolus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves vai sagriezt šķēlītēs.
Uz izrullētās mīklas vispirms sakārtot ābolus, pārbērt ar kanēli un pa virsu izsmērēt olu baltumus. No saldētavas izņemt mīklu un uz dārzēnu rīves sarīvēt drupačās pa virsu kūkai. Ielikt cepešpannu sakarsētā krāsnī un cept 200 grādos aptuveni 30 min.

Reklāma
Reklāma
“Baisi izkāmējusi, pārgurusi, nošņurkusi nelaimes čupiņa!” mammas dalās pieredzē, kādā stāvoklī bērni atbraukuši no Dziesmu svētkiem 163
Kokteilis
Burvīgi pēc dabas! Tie, kas dzimuši šajos datumos, viegli iegūst to, ko vēlas
Veselam
Centies zaudēt svaru, bet nesanāk? Iespējams, tavam organismam trūkst šo 6 vitamīnu, kas var būtiski ietekmēt vielmaiņas darbību
Lasīt citas ziņas

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.