Foto – Bonappetit.lv

Ābolu – kanēļa drupaču kūka 0

Pagatavošana

Mīklai atdalīt olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakult ar 3/4 gl. cukura un vaniļas cukuru. Pievienot sviestu un visu sajaukt. Pakāpeniski pievienot izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Visu kopā kārtīgi samīcīt. No mīklas atdalīt aptuveni piekto daļu, ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz 15-20 min. Pārējai mīklai pievenot rozīnes un mīklu izrullēt uz paplātes aptuveni 0,5cm biezā kārtā.
Olu baltumus sakult kopā ar atlikušo cukuru stingrās putās. Ābolus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves vai sagriezt šķēlītēs.
Uz izrullētās mīklas vispirms sakārtot ābolus, pārbērt ar kanēli un pa virsu izsmērēt olu baltumus. No saldētavas izņemt mīklu un uz dārzēnu rīves sarīvēt drupačās pa virsu kūkai. Ielikt cepešpannu sakarsētā krāsnī un cept 200 grādos aptuveni 30 min.

Reklāma
Reklāma
Ukrainas un ASV sarunas Saūda Arābijā: Ukrainas prezidenta biroja padomnieks atklāj jaunas detaļas
Kokteilis
Zvaigžņu brīdinājums! Ņem vērā, šīs dienas šonedēļ mainīs daudzu likteni
Kokteilis
Hakeru sapnis jeb 8 visu laiku nedrošākās paroles, ko cilvēki vēl joprojām izmanto
Lasīt citas ziņas

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.