Foto – Valdis Semjonovs

Ābolu strūdele no kārtainās mīklas. Klasika! 4

Autors: Ilze Lavrinoviča, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Es esmu tev līdzās…” 5 pazīmes, ka tavi mīļie no aizsaules joprojām ir tuvumā un sargā
“Nesaprotu, kā var tā izturēties pret savu māti.” Raimonda Paula mazmeita emocionāli reaģē uz populārās kafejnīcas “Rasols” slēgšanu
TESTS. Vai spēj atpazīt koku pēc lapas? Paši attapīgākie iegūs vismaz 8 no 10 punktiem
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (1 porcijai) – 40 g kārtainās bezrauga mīklas, 50 g ābolu, 10 g brūkleņu, 10 g riekstu, kanēlis, cukurs (pēc garšas), olas baltums, 15 g svaigu vai saldētu ogu. Vaniļas mērcei: olas dzeltenums, 50 g saldā krējuma, 30 g cukura, 1 vaniļas pāksts.

Pagatavošana.
Mīklu atkausē un izrullē. Traukā ieber riekstus, pievieno nomizotu, sagrieztu vai sarīvētu ābolu, brūklenes, cukuru un kanēli. Visu samaisa, pagaršo, vai strūdeles pildījums ir pietiekami salds. To ber uz izrullētās mīklas vienā malā, sarullē, apziež ar sakultu olas baltumu, pārkaisa ar drupinātiem riekstiem. Cep 180 grādos aptuveni 20 min. Griež gabalos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vaniļas mērcei vispirms olas dzeltenumus saputo ar cukuru. Katliņā uzsilda saldo krējumu, kurā ievietota vaniļas pāksts. Saldo krējumu karsē līdz pirmajam burbulim. Pēc tam ļauj nedaudz atdzesēties. Lēnā strūklā maisot lej klāt olu masu. Trauku liek ūdens peldē un silda (5 līdz 8 min.), līdz masa kļūst viegli tumīga. Liek ledusskapī atdzesēties. Ābolu strūdeli pasniedz kopā ar vaniļas mērci. Rotā ar svaigām vai atkausētām ogām, šoreiz avenēm.

Paldies par atsaucību kafejnīcai “Upene” Iecavā!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.