Ainars Latkovskis
Ainars Latkovskis
Foto – Timurs Subhankulovs

– Vai jūs uzskatāt, ka slepenība vienmēr ir pamatota? 6

– Ne vienmēr. Arī komisijā mēs par to esam diskutējuši, un jāatzīst, ka dažreiz ierēdņi ar slepenības piešķiršanu pārcenšas. Varbūt kāds nevēlas, lai informācija nonāk medijos un tiek apspriesta, varbūt bailes no priekšniecības vai kāds cits iemesls, bet nereti, izskatot šos jautājumus Aizsardzības komisijā, nākas secināt, ka tur nav nekā tāda, kam vajadzētu būt slepenam. Tomēr tas neattiecas uz drošības dienestiem, jo informācija par jebkura veida apdraudējumu nav publiskojama.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

V. Krustiņš: – Tas ir stipri apšaubāms pieņēmums. Informācijas slēpšana, kā daļēji notika 1940. gadā, var izraisīt pat sodāmas sekas. Vai ierindas pilsonim ir tiesības saukt pie atbildības politiķi un ierēdni par informācijas slēpšanu?

– Es uzskatu, ka ir tiesības. Būtu pat interesanti, ja tiesā būtu šāds precedents.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Varbūt vispirms jāmēģina risināt jautājumu politiskā ceļā? Vai jūs savas parlamentārās darbības laikā esat saņēmuši tādus iebildumus?

– Nē, ar šādām pilsoņu sūdzībām neesmu saskāries. Divas reizes esam apsprieduši slepenības statusa piemērošanas lietderību, taču tā bija pašas komisijas iniciatīva.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.