Foto – SXC

Aizmirsti cukuru un pienu! Pārsteidzošs triks, kas atbrīvos kafiju no rūgtuma 0

Kāds kafijas eksperts atklājis pārsteidzošu metodi, kas pārliecina cilvēka smadzenes, ka kafija patiesībā ir salda, nevis rūgta.

Reklāma
Reklāma
10 nopietni brīdinājuma signāli, ka tavām aknām ir vajadzīga palīdzība
Kokteilis
Ja sieviete tevi patiesi mīl, viņa regulāri teiks šīs 4 lietas 1
Kokteilis
Šajos sešos datumos dzimst visgudrākie cilvēki: vai esi starp viņiem?
Lasīt citas ziņas

Pārsteidzošā kārtā, viņš iesaka noņemt rūgtumu no kafijas, nevis ar cukura vai piena palīdzību, bet gan – šķipsniņu sāls.

Kafijai ir vērts pievienot šķipsniņu sāls, lai uzlabotu tās garšu. Sāls var neitralizēt kafijas rūgtumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Eksperts skaidro, ka sāls un tajā esošie nātrija joni mijiedarbojas ar mūsu mēles rūgtās garšas receptoriem. Lai gan tas maģiski nepadara kafiju saldāku, tas apmuļķo mūsu smadzenes, neļaujot mēlei sūtīt rūgtuma signālus uz smadzenēm.

Kad rūgtā garša ir nomākta, mēs vieglāk sajūtam kafijas saldumu un citas garšas nianses.

Kafijas rūgtums atkarīgs no daudzām niansēm: pupiņām un to, kādā tehnikā kafija pagatavota. Pārāk daudz ūdens vai pārāk karsts ūdens var izraisīt lielāku rūgtuma garšu.

Raksts sagatavos pēc ārzemju preses materiāliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.