Publicitātes foto

Torte “Kaza ziedos” no 3. vietas ieguvējas Skrundas gardumu konkursā 1

Maija sākumā Skrundas pilsētas svētku ietvaros notika Kurzemes reģiona konkurss “Biezpiena un maizes gardumi”, kurā piedalījās 17 dalībnieku no desmit novadiem. 3. vietu ieguva Laura Timermane. Lūk, viņas recepte.

Reklāma
Reklāma
Drošākās un nedrošākās Latvijas pilsētas, kur atrasties “X” stundā: mākslīgā intelekta prognoze
Šausminošs atklājums Latvijā: dzīvoklī atrasta sieviete, kas mirusi pirms 4 gadiem
Kokteilis
10. jūlijā mūs apspīdēs Briežu pilnmēness – tas īpašā veidā ietekmēs visas zodiaka zīmes
Lasīt citas ziņas

3. vieta. Laura Timermane, Talsu novada Vandzenes zemnieku saimniecība “Bērzi”

Torte Kaza ziedos

Gatavo pamatni: rīvmaizi samaisa ar medu un izkausētu sviestu. Ar pergamentu izklātā tortes veidnē klāj mīklu ar maliņām uz augšu un pieblietē ar koka stampiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pildījumam olu dzeltenumus un baltumus atsevišķi saputo stingrās putās. Tad tajās iecilā biezpiena masu. Sagatavoto pildījumu lej uz tortes pamatnes un izlīdzina.

Veidni liek līdz +160 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 60–80 minūtes. Pēc tam cepeškrāsni izslēdz un atstāj kūku vēl vienu stundu, neverot vaļā durtiņas.

Torti izņem no cepeškrāsns, pārklāj ar pārtikas plēvi un patur ledusskapī četras stundas. Atdzisušu var viegli izņemt no veidnes.

Rotā ar krēmu, svaigām ogām un ēdamiem ziediem.

Torte var tapt ne tikai no biskvīta un putukrējuma, bet arī no rudzu maizes un biezpiena, šo salikumu papildinot ar citiem produktiem. Lūkosim, kā tas izdevies čaklajām kurzemniecēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.