Foto: Depositphotos

Apaļas kā saulīte: 7 vislabākās pankūku receptes 3

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

“Tā noteikti kļūs par lielu problēmu visā pasaulē,” eksperti brīdina par ļoti nepatīkamas ādas sēnītes infekcijas izplatību 9
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu Merilinas Monro: sievietes, kurām piemīt skaistuma ikonas šarms. Dažas pat ir bīstami līdzīgas
Kokteilis
Mūsdienās daudzi pat nav dzirdējuši par šiem PSRS laiku mācību priekšmetiem: 7 aizmirstas “disciplīnas”
Lasīt citas ziņas

Pankūkas ir viens no senākajiem graudaugu ēdieniem. Tās cēla galdā gadskārtu svētkos, kāzās un bērēs, jo pankūku apļa forma simbolizēja sauli, mēnesi un mūžību. Pankūku mīklai nepieciešami trīs pamatprodukti – milti, piens un olas. Pievienojot vēl kādu sastāvdaļu, var iegūt pārsteidzošu rezultātu.

Biezās pankūkas

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• 200 g miltu

• 350 ml piena

• 2 olas

• 30 g kausēta sviesta

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

• 1 tējkarote cukura

• šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Pienu un olas sakuļ. Miltus un cepamo pulveri izsijā lielā bļodā, pieber sāli un cukuru. Maisot pakāpeniski pievieno olas ar pienu un kārtīgi sajauc. Pieliek izkausēto sviestu un samaisa. Cep sakarsētā pannā, neizmantojot taukvielas, – tā pankūkas apvelkas vienmērīgi brūnas.

Labi garšo ar kļavu sīrupu, bet tiklab ar skābo krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.