Foto – Shutterstock

Apelsīnu un aprikožu ievārījums 0

Sastāvdaļas – 4 lieli apelsīni, 1 mazs citrons, 500 g žāvētu aprikožu, 1 kg cukura, 25 g lobītu mandeļu pusīšu.

Vairāki kilogrami! Tepat, kaimiņos, vēstures entuziasti mežā atrod 86 gadus slēptus dārgumus 16
“Es eju pensijā!” Vīrietis nopērk lietotu jaku un paliek bez vārdiem par to, ko atradis tās kabatā
Piecas lietas, kuras kaķi dara katru dienu, taču uzskatīs jūs par lielākajiem ienaidniekiem, ja tajās iejauksieties
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Plāni nomizo apelsīnus un citronu (nedrīkst aizskart balto kārtiņu). Miziņu un mīkstumu sīki sagriež. Ieliek katlā un aplej ar verdošu ūdeni tā, lai augļi būtu apsegti.
Citā traukā ieliek aprikozes, aplej ar aukstu ūdeni, ļauj 10–12 stundas uzbriest. Nākamajā dienā abu trauku saturu liek ievārījuma katlā un vāra uz lēnas uguns 30 minūtes.
Pievieno cukuru un vāra uz straujas uguns vēl 10–15 minūtes. Pievieno rupji sasmalcinātas mandeles, labi sajauc un vaļējā traukā 10–20 minūtes tvaicē līdz vieglai krēmveida konsistencei.
Pieber sāli un cukuru.
Garšvielas grauzdē eļļā uz pannas, pēc tam saberž piestā un pievieno čatnijam. Cieti iemaisa nelielā daudzumā auksta ūdens, pievieno čatnijam, visu vēlreiz uzvāra un tad atdzesē.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.