Ar āboliem pildīts vistas cepetis 8

Autors: “Praktiski.lv”

Sastāvdaļas
Vista – 1 gab.
Āboli – 3 gab.
Rozīnes – 1 sauja
Ķiploks – 3 daiviņas
Rozmarīns – 3 zariņi
Medus – 1 – 2 ēdamk.
Sviests – 1 ēdamk.
Čili pulveris – 2 tējk.
Sāls, pipari – pēc garša

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
“Kā krāpnieks zināja, ka neesmu izņēmusi paciņu?” Lasītāja atmasko neīsto “Latvijas Pastu” 1
Krievija identificē divas “smirdīgas” valstis, kas būtu tās nākamais mērķis
Lasīt citas ziņas

Piedevas
Burkāns – 3 gab.
Pastinaks – 2 gab.
Kālis – 2 gab.
Rācenis – 1 gab.
Sviests – 1 – 2 ēdamk.
Ķiploks – 2 gab.
Rozmarīns – 1 zariņš
Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana
Nomizo ābolus, attīra no sēkliņām, sagriež gabalos un sajauc ar rozīnēm un medu. Pievieno 1 tējkaroti čili, 1 zariņu rozmarīna un 1 daiviņu sasmalcināta ķiploka. Pārējo rozmarīnu un ķiploku sasmalcina, sajauc ar čili, izkausētu sviestu un apsmērē vistu gan no iekšpuses, gan ārpuses.
Vistu pilda ar āboliem un aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirst.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, pildīto vistu cep aptuveni 1,5 – 2 h.
Gatavo krāsnī ceptas saknes. Tās notīra un sagriež vienāda lieluma gabalos.
Ķiplokam noņem tikai ārējo mizu un veselu liek pie dārzeņiem – tā tas saglabās visas garšas.
Dārzeņus sajauc ar sasmalcinātu rozmarīnu, sāli, pipariem un sviestu.
Kad cepetis gandrīz gatavs, liek krāsnī dārzeņus. (Tāpat kā cepeti, saknes un ķiploku cep noslēgtā traukā, folijā vai folijas plēvē.)

CITI ŠOBRĪD LASA

Atceries!
Cepeti var cept arī folijā, folijas plēvē vai čuguna katliņā ar vāku. Tad viss šķidrums paliks traukā un cepetis būs sulīgāks.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.