Foto: PANTHERMEDIA/SCANPIX/ LETA

Ar ingveru pret vīrusiem: 5 izcilas karsto dzērienu receptes ar ogām, garšvielām un piparmētrām 8

Autors: “Praktiski.lv”

Aromātiski un veselīgi karstie dzērieni ar citronu, piparmētrām, garšvielām un ogām. Jā ingveram, nē vīrusiem!

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

1. Klasiskā ingvera tēja ar citronu un medu

Sastāvdaļas:

  • ½ citrona
  • Gabaliņš ingvera (3-4cm)
  • 500 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagriež citronu ļoti plānās šķēlēs. Ingveru notīra un sarīvē uz smalkas rīves. Aplej abus ar karstu, verdošu ūdeni un atstāj nostāvēties uz 5 līdz 7 minūtēm. Kad tēja nedaudz atdzisusi, pievieno medu un kārtīgi samaisa.

2. Ingvera tēja ar piparmētrām

Sastāvdaļas:

  • ½ citrona
  • Gabaliņš ingvera (5-6 cm)
  • 500 ml ūdens
  • 2-4 zariņi piparmētras
  • Medus vai cukurs – pēc garšas

Pagatavošana:

Sagriež citronu šķēlītēs, notīra ingveram mizu un sagriež plānās daiviņās. Liek kastrolī un uzlej ūdeni – uzvāra. Tad karstumu samazina. Pievieno piparmētras, vāra dzērienu vēl apmēram 8-10 minūtes. Šķidrumu mazliet atdzesē un pievieno cukuru vai medu.

3. Ingvera tēja ar kurkumu un kanēli

Sastāvdaļas:

  • 750 ml ūdens
  • 3-4 cm liels ingvera gabaliņš
  • 1 kanēļa nūjiņa
  • 1 tējkarote maltas kurkumas garšvielas
  • 60 ml citrona sulas
  • Medus vai cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

Uzvāriet ūdeni kastrolī. Pievienojiet smalki sarīvētu ingveru (iepriekš notīra miziņu), kanēli un kurkumu. Vāra dzērienu aptuveni 5 minūtes. Noņemiet no uguns un pievienojiet iepriekš izspiestu citrona sulu. Ļaujiet mazliet atdzist un pasniedziet tēju kopā ar medu vai cukuru, ja tas nepieciešams.

4. Ingvera tēja ar pienu un kardamonu

Sastāvdaļas:

  • Mazliet kardamona (pēc garšas)
  • 3-5 cm liels ingvera gabals
  • 950 ml ūdens
  • 8 tējkarotes cukura
  • 3-4 tējkarotes melnās tējas
  • 120-180 ml parastā vai, piemēram, mandeļu (vai cita) piena

Pagatavošana:

Sasmalciniet vai samaliet kardamonu. Ingveru notīriet un sarīvējiet uz smalkas rīves. Ielieciet visu kastrolī un aplejiet ar ūdeni. Vāriet 6-7 minūtes, kamēr šķidrums iekrāsojas dzeltenīgs. Pēc tam pievienojiet cukuru un gatavojiet vēl 1-2 minūtes. Pievienojiet tēju un vāriet vēl mazliet. Pielejiet iepriekš mazliet uzkarsētu pienu un vēl vāriet 1-2 minūtes. Ja jūs izmantojat augu valsts pienu, piemēram, mandeļu, pielejiet to aukstu un nevāriet – uzreiz šķidrumu noņemiet no plīts. Nokāsiet caur smalku sietu. Dzēriens gatavs lietošanai.

Reklāma
Reklāma

5. Ingvera tēja ar smiltsērkšķiem

Sastāvdaļas:

  • 2 tējkarotes melnās tējas
  • 500-600 ml ūdens
  • 100 grami smiltsērkšķu
  • 2-4 cm liels gabaliņš ingvera
  • Cukurs vai medus – pēc garšas

Pagatavošana:

Aplejiet melno tēju ar verdošu ūdeni un ļaujiet šķidrumam nostāvēties. Sasmalciniet vai samaliet smiltsērkšķus. Attīrītu ingveru sagrieziet plānās šķēlītēs. Pievienojiet to pie smiltsērkšķiem. Samaisiet un tad visu aplejiet ar iepriekš sagatavoto melno tēju. Ļaujiet mazliet nostāvēties – pievienojiet cukuru vai medu. Izkāsiet caur ļoti smalku sietu. Dzēriens gatavs!