Foto – Aija Geida

Gribu lietot savvaļas zaļumus, bet pakrūtē pēc tam dedzina… 0

Lasītājs jautā: Pēdējā laikā populāra kļuvusi nātru, pieneņu un citu savvaļas zaļumu ēšana. Taču man pēc tam rodas dedzinoša sajūta pakrūtē. Vai jāatsakās no veselīgās zaļbarības ēdienkartē?”

Kokteilis
Džilis atkal brīvs: 7 viņa drāmas un dāmas, par kurām biji aizmirsis 3
Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
Aculiecinieka FOTO. “Satiksme pilnībā bloķēta…” Smaga avārija uz autoceļa Liepāja-Rucava 43
Lasīt citas ziņas

Vajadzētu to ēšanu uzsākt mazām porcijām, lai organisms pierastu, sajaucot ar jau ierastajiem zaļumiem – lapu salātiem un dillēm. Ja dedzināšana nepāriet un rodas arī pēc citu produktu uzņemšanas, būtu jākonsultējas ar ārstu, jo šis simptoms var liecināt par gastrītu, kuņģa čūlu vai divpadsmitpirkstu zarnas iekaisumu, skaidro uztura speciāliste Guna Rijkure.

Galvenais dedzinošās sajūtas vaininieks ir sālsskābes pastiprināta izdalīšanās, taču, iespējams, tās cēlonis nav vis zaļumu baudīšana, bet citi iemesli, piemēram, neregulāras maltītes, stress, lietoto medikamentu blaknes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpēc jāpievērš uzmanība savām sajūtām. Ja pie vainas ir pārlieku bagātīga un strauja pirmo pavasara zaļumu, īpaši pieneņu lapu, ēšana, to var palīdzēt novērst ranitidīna grupas medikamentu lietošana.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.