Foto – Aija Geida

Gribu lietot savvaļas zaļumus, bet pakrūtē pēc tam dedzina… 0

Lasītājs jautā: Pēdējā laikā populāra kļuvusi nātru, pieneņu un citu savvaļas zaļumu ēšana. Taču man pēc tam rodas dedzinoša sajūta pakrūtē. Vai jāatsakās no veselīgās zaļbarības ēdienkartē?”

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Receptes
Kuru zivi nedrīkst ēst kopā ar ādu: eksperts nosauc sugas un brīdina par sekām
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
Lasīt citas ziņas

Vajadzētu to ēšanu uzsākt mazām porcijām, lai organisms pierastu, sajaucot ar jau ierastajiem zaļumiem – lapu salātiem un dillēm. Ja dedzināšana nepāriet un rodas arī pēc citu produktu uzņemšanas, būtu jākonsultējas ar ārstu, jo šis simptoms var liecināt par gastrītu, kuņģa čūlu vai divpadsmitpirkstu zarnas iekaisumu, skaidro uztura speciāliste Guna Rijkure.

Galvenais dedzinošās sajūtas vaininieks ir sālsskābes pastiprināta izdalīšanās, taču, iespējams, tās cēlonis nav vis zaļumu baudīšana, bet citi iemesli, piemēram, neregulāras maltītes, stress, lietoto medikamentu blaknes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpēc jāpievērš uzmanība savām sajūtām. Ja pie vainas ir pārlieku bagātīga un strauja pirmo pavasara zaļumu, īpaši pieneņu lapu, ēšana, to var palīdzēt novērst ranitidīna grupas medikamentu lietošana.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.