Foto – Aija Geida

Arbūzu cepumiņi 0

Mīklai:

• 400 g kviešu miltu

• 200 g sviesta

• 200 g cukura

• 1/3 tējkarotes cepamā pulvera

• 1 ēdamkarote vaniļas cukura

• 60–70 ml piena

Rotāšanai:

• 400 g pūdercukura

• 5 ēdamkarotes spinātu sulas

• 2–3 ēdamkarotes biešu sulas

• Ēdamkarote piena

• Sauja šokolādes čipsu

Gatavo mīklu – miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, cukuru un vaniļas cukuru. Maisījumam pielej pienu, samīca mīklu un ļauj pusstundu atpūsties.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
TV24
Diskriminācija Latvijā? Advokāts komentē plānotos ierobežojumus 3
Lasīt citas ziņas

Mīklu izrullē un ar bļodiņu izspiež palielus aplīšus (aptuveni 12 cm diametrā). Tos pārgriež uz pusēm un liek uz pannas (ar diezgan lielu atstarpi, jo cepumi cepšanas laikā uzpūšas). Cep +200 °C aptuveni 8 minūtes.

Cepumus atdzesē un pēc tam izrotā. Pusi no pūdercukura sajauc ar biešu sulu. No spinātu sulas veido divu veidu zaļo krāsu – gaišāku un tumšāku. Pavisam nedaudz pūdercukura sajauc ar pienu. Visas masas liek konditorejas maisiņos un uz cepumiem zīmē arbūzu – vispirms vidū klāj rozā toni, tad iezīmē plānu balto svītriņu un visbeidzot zaļo mizu, kam ar gaiši zaļo toni uzzīmē strīpiņas. Sarkanajai daļai uzber šokolādes čipsus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.