Foto – LETA

Neiespējami “darījumi” vai primitīva shēma 8

Tas nozīmē, ka līdz ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirkņa 3. jūlija “lēmumu par aresta uzlikšanu mantai” tieši 35% no J. Savickim netieši piederošajām “Arēnas Rīga” kapitāldaļām tagad ir uzlikts arests kā “ar kriminālprocesu saistītajai mantai, kas ir iegūta noziedzīgā ceļā un atrodas pie citas personas”. Nepieciešamā nodrošinājuma summa ir iespaidīga – 6,17 miljoni eiro.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Kriminālprocess ir sākts šā gada 28. aprīlī pēc Krimināllikuma 177. panta trešās daļas par “iespējamu krāpšanas faktu no, iespējams, Genādija Bondarika puses, viltojot dokumentus par I. Ivanovam piederošo SIA “Arēna Rīga” kapitāldaļu atsavināšanu, un zvērinātas notāres puses, izsniedzot viltotu universālpilnvaru pārstāvēt un brīvi rīkoties ar I. Ivanovam piederošo mantu”. Savukārt pats I. Ivanovs šā gada 6. jūnijā šī kriminālprocesa ietvaros atzīts par cietušo.

“LA” rīcībā esošie dokumenti, kas ir bijuši pamatā kriminālprocesa sākšanai, rāda, ka 2008. gada marta sākumā notikusī I. Ivanovam piederējušo “Arēnas Rīga” 35% kapitāldaļu pāriešana G. Bondarika īpašumā ir notikusi, izmantojot primitīvu shēmu, kuras pamatā, iespējams, bijis aprēķins, ka I. Ivanovs no cietuma nekad neiznāks un nekādas pretenzijas neizvirzīs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā jau minēts, I. Ivanovs aizdomās par sievas slepkavības organizēšanu tika aizturēts 3. martā, pēc tam divas dienas pavadīja iepriekšējās aizturēšanas izolatorā, no kurienes tika konvojēts uz tiesu un tad oficiāli apcietināts. Taču dokumenti, kuri tikuši iesniegti Uzņēmumu reģistram, ir liecinājuši, ka dienu pēc aizturēšanas – tātad laikā, kad atradās izolatorā – I. Ivanovs esot parakstījis “Arēnas Rīga” pamatkapitāla daļu pirkuma līgumu, tās pārdodot G. Bondarikam par 6,17 miljoniem eiro.

“No kriminālprocesa materiāliem izriet, ka 2008. gada 4. martā Igors Ivanovs nav parakstījis un nevarēja parakstīt SIA “Arēna Rīga” pamatkapitāla daļu pirkuma līgumu saskaņā ar kriminālprocesā veiktajām procesuālajām darbībām, kas tika veiktas no 2008. gada 3. marta līdz 2008. gada 5. martam,” tā šis fakts aprakstīts Valsts policijas šā gada 3. jūlija lēmumā par aresta uzlikšanu “Arēnas Rīga” kapitāldaļām, ko apstiprinājusi izmeklēšanas tiesnese.

Turklāt tie nav vienīgi īpatnie fakti saistībā ar šo pirkuma līgumu: šķietamais I. Ivanova liktais paraksts zem līguma izskatās pilnīgi citāds nekā citos viņa patiešām parakstītos dokumentos, bet līgumā minētie 6,17 miljoni eiro, kas G. Bondarikam uz I. Ivanova bankas kontu bija jāpārskaita 30 dienu laikā, nav pārskaitīti vēl pašlaik.

Dokumenti rāda, ka tikpat veikli I. Ivanovs ticis “atbrīvots” arī no citiem īpašumiem, un arī šajos darījumos saskatāmas līdzīgas dīvainības.

Kriminālprocesa materiālos atrodas arī universālpilnvara, ko I. Ivanovs pie zvērinātas notāres Ingūnas Bobrovskas par labu G. Bondarikam it kā apstiprinājis 2007. gada 18. jūnijā. Taču… vienlaikus šajos materiālos ir arī apliecinājums, ka no 12. līdz 19. jūnijam I. Ivanovs atradies Čehijas Republikā.

Turklāt šīs pašas oficiāli apstiprinātās pilnvaras apakšā ir redzams apliecinājums, ka 2007. gada 22. martā no tās esot izsniegts pirmais izraksts. Tiesa, kā jau minēts, pati pilnvara oficiāli izsniegta gandrīz trīs mēnešus vēlāk – 18. jūnijā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.