Foto-Aija Geida

Ātrā zemeņu kūka ar klasiskajiem “Selgas” cepumiem. Bez cepšanas 7

Sastāvdaļas – 600 g svaigu zemeņu, 400 g kondensētā piena ar cukuru (1 bundžiņa), 50 ml citrona sulas, 250 g saldā krējuma, 100 g “Selgas” klasisko cepumu, 50 g sviesta, 1,5 ēdamkarotes želatīna, 1 ēdamkarote vaniļas cukura.

Pagatavošana.

Kokteilis
FOTO. Dzemdībās nošķirti dvīņi? Atklāts, ka mūsu Saeimā strādā divi pilnīgi identiski deputāti
TV24
Eiropas Padome beidzot pieņem likumu, kas būs milzīgi sāpīgs trieciens Krievijai
RAKSTA REDAKTORS
“Nogurums ir milzīgs.” Reinis vairākas stundas dienā pavada ceļā uz un no darba. Valsts darba inspekcija atklāj, kas viņam par to pienākas
Lasīt citas ziņas

Cepumus smalki sasmalcina un sajauc ar mīkstu sviestu. Taisnstūrveida garenajā pannā, kur parasti cep maizes kukulīšus (aptuveni 22 cm x 12 cm), izklāj cepamo papīru un ieklāj cepumu masu. Pēc tam želatīnu iemērc aukstā ūdenī, lai uzbriest, tad izkausē karsta ūdens peldē un noliek mazliet atdzist. Tikmēr 400 g zemeņu sagriež mazos gabaliņos, pievieno citrona sulu, kondensēto pienu ar cukuru, samaisa un beigās pievieno želatīnu. Aptuveni 150 g saldā krējuma sakuļ stingrās putās un viegli iecilā šajā masā. Zemeņu masu lej pāri cepumu kārtai un ieliek uz 6 stundām ledusskapī (labāk uz visu nakti). Kad kūka sastingusi, saputo atlikušo saldo krējumu ar vaniļas cukuru, pārklāj virsmu un vēl dekorē ar zemeņu šķēlītēm. Iznāk ļoti aromātiska un maiga kūka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.