Foto: Shutterstock

Kaitīgā badošanās un 
nepareizi ieteikumi 0


Nepareizi rīkojas tie, kas atslodzes dienā badojas. Parasti pēc tam organisms visu, ko vien var, noglabā rezervēs, kā arī badojoties pastiprināti izdalās kuņģa skābe, kas kairina gremošanas traktu. Lai atslodzes dienā nerastos izsalkuma sajūta, viegla maltīte jāietur piecreiz dienā. Nevajadzētu aizrauties ar internetā atrodamo ieteikumu īstenošanu un, piemēram, dienā apēst pusotru kilogramu ābolu, jo tie veicinās apetīti un vēdera pūšanos. “Augļi ir veselīgi gardumi, taču daudzi no tiem, piemēram, vīnogas, satur daudz cukura, tāpēc pusotrs kilograms dienā, kā ieteikts internetā atrodamajos padomos, būs pārāk bagātīgi. Minimālajam enerģijas daudzumam, ko atslodzes dienā varētu uzņemt, atbilst kilograms arbūza.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Lasīt citas ziņas

Nav vēlams iztikt arī ar piecām glāzēm kefīra, jo tikai piecsimt kalorijas organismam, kurš ikdienā pieradis uzņemt divus līdz trīs tūkstošus kaloriju, sagādās pārāk lielu stresu, kas pēc tam tiks kompensēts. Lai maltīte būtu pilnvērtīgāka, kefīram ieteicams pieblenderēt kādus dārzeņus,” iesaka uztura speciāliste.

Uzņemot pārāk nabadzīgu uzturu, var rasties reiboņi un slikta dūša, jo asinīs pazemināsies cukura līmenis.

CITI ŠOBRĪD LASA
Gremošanas trakta slimniekiem par atslodzes dienu ievērošanu jākonsultējas ar ārstu. Šajā dienā nevajadzētu lietot skābus produktus, sulas, etiķi, kafiju, kas var palielināt kuņģa skābes daudzumu. Cukura diabēta pacientiem jāizvairās no straujām cukura līmeņa svārstībām asinīs. Ja ir nieru kaite, nedrīkst pārspīlēt ar olbaltumvielu, kālija un šķidruma uzņemšanu.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.