Foto – Bonappetit.lv

Kārdinoši groziņi ar zefīra krēmu – tādus var uztaisīt arī mājās 0

Sastāvdaļas

Mīklai:

100g sviests

165g milti

1 olas dzeltenums

65g pūdercukurs

65g rieksti (mandeles)

1/2 tējk. vaniļas cukurs

Pildījumam:

200g džems

100g cukurs

3 olu baltumi

3g agars

60g ūdens

Pagatavošana

Riekstus notīrīt, apgrauzdēt un sasmalcināt.
Mīklai – sajaukt kopā mīkstu sviestu ar pūdercukuru un olas dzeltenumu. Pievienot riekstus un miltus, iejaukt mīklu. Mīklu irullēt plānā slānī (2-3mm) un atdzesēt ledusskapī. Mīklu sakārtot groziņos, sadurstīt ar dakšu un cept 12 min. iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos līdz tā kļūst zeltaina. Groziņus atdzesēt.
Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Piepildīt groziņus ar džemu.
Agaru iemērkt ausktā ūdenī uz 2 st. Džemu uzsildīt un izberzt caur sietu. Lielā bļodā pārlikt olu baltumus, siltu džemu un cukuru un uzputot ar mikseri. Kamēr putojat, uzkarsēt agaru un pievienot vēl karstu. Kārtīgi samaisīt.

Reklāma
Reklāma
“Maijvaboļu skaits ir milzīgs, tas nozīmē…” Laika vērotājs Bukšs atklāj, kāda būs vasara un vai Jāņos līs
Ārsti brīdina: iecienītos un par veselīgiem uzskatītos produktos ir viela, kas var veicināt resnās zarnas vēzi. Kuri tie ir?
“Ne pirksts nav pakustināts.” Vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanai vāc līdzekļus, bet sabiedrība to vērtē ļoti pretrunīgi
Lasīt citas ziņas

Uzreiz pārlikt masu sagatavotā konditorejas maisiņā un izspiest kremu groziņos.
Dekorē ar šokolādi un svaigām ogām.

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.