BaltāPublicitātes foto

Svētki pie muzeja 4

Mākslas akadēmijas prorektoram Andrim Teikmanim, uzzinot par pieņemto neatkarības deklarāciju, pirmā doma bijusi – ņemt šampanieša pudeli un doties uz Daugavas krastmalu, jo 1989. gada novembrī vācieši bija dzēruši šampanieti uz Berlīnes mūra, “un arī mēs jutāmies kā daļa no jaunās Eiropas, kurai jāatdzimst no totalitārisma”. Andris Teikmanis tagad akcentē, ka arī Mākslas akadēmija nesaraujami saistīta ar Latvijas valsti. Līdzīgi kā citas nacionāli nozīmīgas institūcijas – Latvijas Universitāte, Mūzikas akadēmija, Nacionālais teātris, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs – arī Mākslas akadēmija tika dibināta 1919. gadā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Kopīgā svētku ieskandināšana 4. maijā Rīgā plānota tieši pie Mākslas akadēmijas – Valdemāra ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Elizabetes ielai, kas satiksmei būs slēgts.

Svētkus aizsāks Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas atklāšana plkst. 10 pie restaurētās muzeja ēkas ieejas Esplanādes pusē. No plkst. 11 būs iespēja tuvāk iepazīt 4. maija būtību, kā arī nesteidzoties baudīt pasākuma atmosfēru īpaši iekārtotajā Baltā galdauta svētku piknika zonā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.