Foto: Shutterstock

Baraviku receptes: sautētas, ceptas, gaļas pildījumam 0

Sviestā vai taukos sautētas baravikas

500 g baraviku, 200 g sviesta vai cūku tauku, sāls, smalkie pipari pēc garšas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež loksnītēs.

Katliņā uzvāra cūku taukus, liek sagrieztās sēnes, garšvielas un sautē apmēram 20–30 minūtes, kamēr iztvaiko liekais ūdens.

CITI ŠOBRĪD LASA

Karstas sēnes sapilda dezinficētā burkā, noslēdz ar plastmasas vāciņu.

Jāraugās, lai sēnes būtu pārklātas ar taukiem.

Ziemā šādas sēnes tikai jāuzsilda un tās ir gatavas lietošanai.

Baravikas taukos var uzglabāt 3–4 mēnešus.

Tauku vietā var ņemt sviestu.

Ceptas baravikas

600 g sēņu, 2 tējkarotes sāls, 1 ola, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, 200 g sviesta. Lielas, bet vēl cietas baravikas notīra, 2–3 cm zem cepurītes nogriež kātu, noslauka ar mitru drānu, ja vajadzīgs, novelk cepurītes miziņu un izņem stobriņu slāni.

Baravikas sagriež 1 cm biezās šķēlēs, apsāla, iemērc pussaputotā olā, apviļā baltmaizes rīvmaizē divas reizes un no abām pusēm apcep sakarsētā sviestā.

Karstās sēņu šķēles sakārto dezinfi cētā burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, to pievalcē un sterilizē: 0,5 litru burku – 60 minūtes un 1 litra burku – 90 minūtes.

Pildīts cūkas vēders ar marinētām baravikām

1 kg liesa cūkas vēdera, 2 ēdamkarotes kausēta sviesta, 2 glāzes sausā baltvīna, 100 g baraviku, 125 g vārīta šķiņķa, 4 ēdamkarotes rīvmaizes, 125 g tatārgaļas, 1 ola, malti melnie pipari, 2 ķiploka daiviņas, 1 ēdamkarote Vorčestras mērces, 500 g kartupeļu, 150 g burkānu, 1 tējkarote cietes. Baravikas kopā ar šķiņķi smalki samaļ gaļasmašīnā.

Reklāma
Reklāma

Masu samīca ar rīvmaizi, tatārgaļu un olu, sāli, pipariem, saspaidītu ķiploka daiviņu, Vorčestras mērci.

Nosusinātu cūkas vēdera gabalu pārziež ar masu, satin veltnī un pārsien ar virtuves diegiem.

Cepamā katlā sakarsē kausētu sviestu un cep gaļu no visām pusēm brūnu. Pielej 1 vīna glāzi un ūdeni, pieber sāli un aizvākotā traukā uz vidējas liesmas sautē apmēram 1,5 stundas. Nomizo sīpolus un pārgriež četrās daļās.

Kartupeļus un burkānus notīra, nomizo un sīki sagriež. Ķiploka daiviņu saspaida. Kartupeļus, burkānus, ķiplokus, sīpolus un otru vīna glāzi pievieno gaļai pēc 15 minūtēm. Turpina sautēt.

Kad gaļa gatava, to izņem, noņem diegus un tur siltumā. Aukstā ūdenī iemaisa cieti un pievieno mērcei.

Pieliek sāli un piparus pēc garšas.

Sagatavots pēc izdevuma “Mājas labumi”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.