Foto – Shutterstock

Bezē groziņi ar ogām 1

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Mūsu tētis šodien atkal precas…” Bijusī sieva pavēsta, ka komponists Jānis Lūsēns iestūrējis laulības ostā
TV24
Uzņēmējs Bergs: “Tā bilde ir ļoti sērīga… Valsts strādā pēc tāda pieņēmuma, it kā vidējais latvietis dzīvotu 500 gadus”
Kokteilis
Maestro Raimonds Pauls atklāj Lanas pieminekli Lāčupes kapos: “Vienkārši un ļoti skaisti” 3
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 300–400 g augļu vai ogu
• 150 ml saldā krējuma
• 125 ml turku zirņu ūdens
• 120 g pūdercukura
• ēdamkarote vaniļas cukura
• tējkarote vīnakmens cepamā pulvera
• 5 pilieni vaniļas esences

Pagatavošana.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz +120 °C. Pannā izklāj cepampapīru un apsmidzina ar saulespuķu eļļu, lai masa nepielīp pie papīra. Turku zirņu ūdenim pievieno vīnskābes cepamo pulveri un puto stingrās putās, pa ēdamkarotei pievienojot pūdercukuru. Putojot pievieno arī vaniļas esenci. Kuļ, līdz iegūtas stingras putas. Uz cepampapīra veido apļus un cep bezē aptuveni stundu – tie ir gatavi, ja ir viegli zeltaini un stingri, kad pieskaras. Atstāj cepeškrāsnī, lai lēnām atdziest, citādi bezē var sakristies. Saputo putukrējumu ar vaniļas cukuru. Ar konditorejas šļirci iepilda groziņos putukrējumu un kārto ar augļiem vai ogām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.