Rēzeknieši atzīst, ka reizēm nākas ilgāk pagaidīt īsto transportlīdzekli, bet to atsver tas, ka braucieni pilsētniekiem ir bez maksas.
Rēzeknieši atzīst, ka reizēm nākas ilgāk pagaidīt īsto transportlīdzekli, bet to atsver tas, ka braucieni pilsētniekiem ir bez maksas.
Foto – Marta Oplucāne

Robina Huda metode 32

Šogad 15 pašvaldības veikušas iemaksas PFI fondā, pārējās 104 ir saņēmušas dotācijas dažādos apjomos, informē Finanšu ministrijā (FM). Trīs tā dēvētās bagātās republikas pilsētas kopumā šogad atdevušas 104,6 miljonus eiro no sava budžeta. Tajā skaitā Rīga iemaksājusi aptuveni 92 miljonus, Jūrmala –11 miljonus, bet Ventspils – gandrīz divus miljonus eiro.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Rīgas vicemērs Andris Ameriks uzskata, ka izlīdzināšanas fonda likuma būtība ir novecojusi un neveicina attīstību. “Ir tikai dažas pašvaldības, kas veic iemaksas, no kurām lielāko daļu maksā Rīga. Tā kā Rīgas nodokļu maksātāju nauda nonāk pat dažu lielo republikas pilsētu budžetos gan likumā noteikto funkciju veikšanai, gan dažādām “ekstrām”, tad atbildīgajai FM būtu jānāk ar iniciatīvu veikt labojumus likumdošanā par PFI fondu, nosakot, ka šī nauda ir tikai konkrētu funkciju veikšanai,” prāto A. Ameriks.

Savukārt Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis uzsver solidaritātes principu, bet lēš, ka 11 miljoni, ko Jūrmala šogad iemaksāja PFI fondā, ir apmēram septītā daļa no budžeta ieņēmumu summas, kuru gribētos realizēt citādi: “Ja iemaksas nebūtu jāveic, Jūrmala varētu iztikt bez daudziem aizņēmumiem, Eiropas fondu naudas un vairākus projektus īstenot ātrāk. Tomēr mēs saprotam, ka solidaritāte ir nepieciešama, lai visas pašvaldības varētu nodrošināt saviem iedzīvotājiem likumā noteiktās funkcijas. Strādājam arī pie tā, lai visi jūrmalnieki varētu izmantot pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas. Pašlaik tas ir nodrošināts skolēniem un pensionāriem.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.