Foto – www.bonappetit.lv

Biezpiena aveņu kūka 0

Sastāvdaļas

500g vājpiena biezpiena

6 ēd.k. citrona sulas

80g+3 ēd.k. cukura

250 g saldā krējuma

300g avenes (šajā gada laikā atrodamas dažos Lielveikalos, bet var ņemt arī saldētas)

Reklāma
Reklāma

75 g sviesta

150g smilšu cepumu

Pagatavošana

Baltijas valstis riskē kādu dienu pamosties Krievijas sastāvā: kā Kremlis cīnīsies pret NATO un pakļaus Eiropu
Noslēgusies telefonsaruna starp Krievijas diktatoru un ASV prezidentu. Putins paziņojis, ka…
RAKSTA REDAKTORS
“Vesela rinda skolēnu pat ar izciliem eksāmenu rādītājiem nevienā skolā nav tikuši” – konkurss uz Rīgas skolu 10. klasēm kā “Bada spēles”
Lasīt citas ziņas

Sajaukt biezpienu, citrona sulu un cukuru.

Saldo krējumu uzputot un uzmanīgi sajaukt ar biezpiena masu. Avenes blenderī sasmalcināt, pievienojot 3 ēd.k citrona sulas un 3 ēd.k cukura.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izklāt ar plēvi taisnstūra formu. Ar lielo karoti izsmērēt biezpiena masu apmēram 1 cm biezā kārtā. Ielikt ledusskapī uz kā minimums 20 min.

Tad pārklāt ar aveņu maisījumu un atkal ielikt ledusskapī uz kādām 15 min. Tā atkārtot, līdz beidzas abas masas.

Pa to laiku cepumus sadrupināt, sajaukt ar izkausētu sviestu.

Cepumu masu izklāt pa virsu un mazliet piespiest.

Ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz apmēram 6 stundām, bet vislabāk uz nakti.

Stundu pirms pasniegšanas izņemt ārā, lai atkūst. Izņemt kūku no formas, apgriezt otrādi un sagriezt gabalos.

Pasniedzot dekorēt ar avenēm.

         Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.