Foto: sovkusom.ru

Gaļas torte ar burkānu un sēņu pildījumu 0

Ja kūku gribas ēst jau viesību sākumā, nevis beigās, tad der pagatavot sāļo kūku. Viesi novērtēs!

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 382
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 30
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Šī kūka īpaši patiks vīriešiem, jo tajā ir daudz gaļas.

Sastāvdaļas

400 g šampinjoni

100 g baltmaizes

2 ķiploka daiviņas

2 vidēja izmēra burkāni

3 sīpoli

5 olas

100 g majonēzes

700 g kūpinātas vistas krūtiņas

200 g maltas cūkgaļas

100 ml piena

1 ēdamkarote konservētas kukurūzas

1 ēdamkarote granātābola

eļļa

loki, dilles

sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

Gaļas pamatne

Malto gaļu, vistas krūtiņu un vienu sīpolu izmaļ caur gaļas mašīnu, pievienojot pienā izmērcētu maizi, 1 olu, nedaudz sāli un piparus. Rūpīgi samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izklāj cepešpannu ar cepamo papīru. Gaļas masu sadala uz pusēm. Pirmo liek uz cepampapīra un izlīdzina. Cep 40 minūtes 180 grādos. Dara to pašu ar atlikušo masu.

Pirmais pildījums

Šampinjonus sagriež šķēlēs, apcep saulespuķu eļļā. Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos un atsevišķā pannā apbrūnina. Sajauc abas sastāvdaļas.

Otrais pildījums

Sagriež trešo sīpolu mazos kubiņos, sarīvē burkānus. Viegli apcep panna, tad uzliek vāku un sautē, līdz gatavi. Atdzesē un pievieno sasmalcinātus ķiplokus un majonēzi, samaisa.

Izceptajām gaļas plāksnēm nolīdzina maliņa un abas vidū pārgriež uz pusēm.

Kūkas veidošana

Uz vienas no gaļas plāksnēm izklāj pusi burkānu masas, pārklāj ar otru gaļas plāksni, kuras apakša apziesta ar majonēzi. Uzliek un izlīdzina sēņu pildījumu.

Trešo plāksni atkal apsmērē ar majonēzi, un liek pa virsu sēņu masai. Tad uzklāj pārējo burkānu masu, ko nosedz ar pēdējo gaļas pamatni.

Dekorēšana

Olas uzvāra, nomizo, atsevišķi sarīvē baltumus un dzeltenumus. Kūku no visām pusēm apsmērē ar majonēzi. Kūkas malas apkaisa ar olu dzeltenumiem.

Kūkas virsu dekorē ar rīvēto olas baltumu, lokiem, dillēm, kukurūzu un granātābola sēkliņām.
Kūka gatava! Tagad tai jāļauj vairākas stundas savilkties.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.