Foto: Shutterstock

Kartupeļu plācenīši ar sēņu pildījumu jeb ukraiņu zrazi 13

Autors: Anna Skariņa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Kartupeļu plācenīši pusdienās vai vakariņās būs veģetārs, gards un sātīgs ēdiens.

Sastāvdaļas

6-8 kartupeļi

1 ola

1 ēdamkarote miltu

4-5 ēdamkarotes kartupeļu cietes

1 sīpols

450 g šampinjonu

augu eļļa, sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, liek katlā ar ūdeni, pievieno sāli un izvāra.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēnes nomazgā, sasmalcina, apcep augu eļļā, tad pievieno sīpolu, pieber sāli, piparus un nedaudz pasautē.

Kartupeļus nokāš, liek bļodā un ļauj atdzist.

Kartupeļus samīca (var izmantot kartupeļu spiedni), pievieno miltus, kartupeļu cieti.

Veido garenas formas kartupeļu plācenīšus, kam vidū liek sēņu pildījumu.

Gatavos plācenīšus apcep aptuveni 3 minūtes no katras puses.

Pasniedz ar skābo krējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.