Augusts Brigmanis
Augusts Brigmanis
Foto – Timurs Subhankulovs

– Nereti mēdz pieprasīt uzticības balsojumus valdībai grūtā brīdī. 9


– … un mēs būtu Straujumas valdībai izteikuši uzticību. Mudinājām viņu izmantot šo praksi. Nesen tā rīkojās grieķu premjers Ciprs.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

– Vēl viena lieta par bijušo. Starp 13 ministriem Belēvičs pārdevis zāles, Dūklavs otrās dienas zāles, bet citiem ne mazākā sakara ar uzņēmējdarbību. Ko pārmest, ka viņi nemāk taisīt aviobiznesu, kur viens eksperts saka vienu, otrs konsultants citu. Bet nav saprotama nejēdzība, ka valdība nevar izgatavot nolikumu, kā samaksāt skolotājiem! Pie cara prata maksāt, pie komunistiem prata, bet tagad muļļā skolotāju algas modeli gadiem ilgi, pie skaidrības netiek!

– Tas ministram pašam nav jāskaitļo. Viņš uzdod izdarīt. Kādai vajadzēja būt Seiles kundzes rīcībai pēc skolotāju streika? Patriekt aparāta kantoristus, kas nepaveica uzdoto! Ja ministre nav formulējusi uzdevumu saprotami – tad ir cita lieta. Neko darīt, pašai jāatkāpjas. Ja būs cits ministrs Seiles vietā, viņam šī pati izvēle. Vai nu liec noteiktā termiņā sagatavot finansēšanas modeli un, ja ar to netiek galā, atvadies no darbiniekiem, kas nespēj pildīt dienesta pienākumus, vai arī nemaz nebāz degunu nozarē, kur tu neko nedabū gatavu.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Pāriesim pie ZZS uzstādījumiem jaunas valdības veidošanā.

– Jāsastāda labāka valdība, jātiek pie labāka premjera, jo nebija vērts gāzt veco, ja vietā neliek uzlabotu variantu. Premjeram jābūt profesionālam, kurš bauda sabiedrības uzticību. Par valdības vadītāju neder politiķis, kam uzticība ir zemāka par iepriekšējo! Līdz ar to ZZS redz lielo virsbūvi – kad ir ārējie sarežģījumi, nepieciešamība precīzi formulēt valdības nostādnes – ir jāveido valdība ar nacionāli centrisku pozīciju. Viennozīmīgi! Tāpēc nākamā valdība nevar būt bez ZZS un bez Nacionālās apvienības. Un trešais spēks – “Vienotība”. Tas ir Nr. 1! Pie “apakšlietām” piederas, ka jaunajam premjeram darbība jābalsta ar pietiekami lielu deputātu korpusu. Nāksies celt smagus jautājumus, tamdēļ valdību nedrīkst stiķēt ar sīkpartijām, raibu kā deķis. Kaut kam kaut kā piespēlējot, varbūt izdodas nodrošināt 51 – 52 balsis, bet citi jautājumi buksē. Tāpēc mūsu pozīcija: ja valdībā nebūs NA, tad mēs arī tajā neejam!

– Sabloķējāties?

– Papildinājām viens otru: ZZS kā centrisks, NA vairāk labējs spēks. “Vienotība” ir, nū…

– Interesanti, kur novietosiet “Vienotību”? Ak, jā, pie eirocentristiem.

– Ar eiropeiskāku ievirzi. Kā beidza iepriekšējā valdība? Ar to, ka asākās nesaskaņās nokļuva “Vienotība” un NA. Vietām nesastrādājās. Mēs atklāti teicām – “Vienotība”, virziet premjeru, kādu vēlaties, bet ar kandidātu papriekš ejiet nevis pie mums, bet pie nacionāļiem. Ja esat vienojušies, ka kandidāts der, lūdzu, pie ZZS, kur varam turpināt dziļāku sarunu par to, kas valdībai jādara. “Vienotība” nevar ierasties pie mums ar divu mazo partiju balsīm un aicināt piebiedroties, sak, rekur sanāk komanda. Tā tas nenotiks.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.