Foto-Valdis Semjonovs

Bukstiņputra
. Recepte, kuru atzītu pat ome! 2

SASTĀVDAĻAS

(vienai porcijai) 50 g miežu putraimu, 30 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas, 1 neliels sīpols, 1 neliels vārīts kartupelis, 1 ēd. k. sakapātu zaļumu (dilles, pētersīļi u. c.), 1 daiviņa ķiploka, ¼ tomāta, 30 ml saldā krējuma.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Miežu putraimus liek vārīties lielā ūdens daudzumā, pievienojot sāli. Vāra, līdz tie mīksti, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg. Kamēr mieži vārās, smalki sakapā sīpolu un ķiploka daiviņu, sagriež kubiņos kartupeli, kūpināto gaļu un tomātu. Visu apcep eļļā. Izvārītos putraimus nokāš un liek klāt pannā, pievieno saldo krējumu, pēc garšas sāli un piparus. Pavāra vēl īsu brīdi un ceļ galdā.

Recepti piedāvā kafejnīcas “Lāsīte” pavārs Artūrs Vīksna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.