Foto – Marta Purmale

Bumbieri lāceņu vīnā ar kazas siera saldējumu 2

4 porcijas

PAGATAVOŠANA

Iebiezinātajam pienam pielej parasto pienu, olu dzeltenumus un maisot karsē ūdens peldē, līdz maisījums sabiezē – tā konsistence līdzinās skābam krējumam. Atdzesē. Saputo saldo krējumu. Visu uzmanīgi samaisa. Stundu patur saldējuma mašīnā. Ja tādas nav, ielej traukā un aptuveni uz trim stundām ievieto saldētavā. Ik pēc pusstundas masu rūpīgi apmaisa, kamēr sasalst. Bumbierus nomizo, sagriež uz pusēm, liek katliņā un uzlej lāceņu vīnu, lai augļi ir nosegti. Vāra kādu brīdi, kamēr mīksti, tomēr neļauj kļūt pārlieku mīkstiem – iekšpusē tiem jābūt kraukšķīgiem.

Reklāma
Reklāma
Okupanti zvēro: ukraiņi atraduši netradicionālu, taču efektīvu veidu, kā cīnīties pret Krievijas droniem
Gliemeži nāvīgi baidās no šī auga – ar to dārzam vajadzētu būt drošam 47
Vēl viens trieciens Īlonam Maskam: Tramps piešķir 10 miljardus viņa sliktākajam murgam
Lasīt citas ziņas

Vislabāk pasniegt karstu bumbieri ar aukstu saldējumu.

Pavāres piebilde

Ja nevēlas, lai deserts būtu tik sātīgs, saldējumu aizstāj ar sorbetu. Ļoti interesants un gards iznāk sorbets no avokado. Vajag četrus avokado, 4 laimu sulu un 200 g pūdercukura. Avokado nomizo, tā mīkstumu sablendē kopā ar sulu un pūdercukuru. Masu sasaldē.

CITI ŠOBRĪD LASA

36,6 konsultante AIGA ZVEJNIECE, Fabrikas restorāna šefpavāre

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.