Foto: Aija Geida

Bumbieru ievārījums ar ingveru 3

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Auns – Minhene, Lauva – Parīze: kuru Eiropas pilsētu vajadzētu apmeklēt tavai zodiaka zīmei 19
Kokteilis
VIDEO. “Nākamais apkaunojums aiz Galkina!” Laima Vaikule koncertā dzied ukraiņu valodā, kas nokaitinājis krievvalodīgos
Traģēdija: iet bojā pusotru gadu veca meitenīte, jo tēvs viņu aizmirsis automašīnā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kg bumbieru
• 1 kg cukura
• 50 g ingvera saknes
• 2 lieli citroni
• Ēdamkarote sviesta

Pagatavošana.
Bumbierus nomazgā, izņem serdi, sagriež gabaliņos (ja nav bieza miza, to var atstāt). Ievārījumam jāizvēlas bumbieri, kuriem blīvs mīkstums un nav graudainuma. Apber ar cukuru un noliek uz nakti atsuloties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Otrā rītā ingvera sakni nomazgā, nomizo un sagriež kubiciņos. Pannā izkausē sviestu un apcep ingvera gabaliņus. Ja ingvers negaršo, šo soli var izlaist.

No citroniem izspiež sulu. Katlā liek sagrieztos bumbierus, pārlej citronu sulu, pieliek cukuru un vāra, līdz bumbieri kļūst caurspīdīgi. Ievārījumu karstu pilda tīrās burkās un aizvāko.

Ingvers labi harmonizē ar bumbiera saldi sulīgo garšu, turklāt dod patīkamu niansi. Ja gribas skābenāku garšu, var pievienot sauju sarkano jāņogu vai brūkleņu, tad būs arī krāsas akcents.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.