Foto: Aija Geida

Bumbieru ievārījums ar ingveru 3

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kg bumbieru
• 1 kg cukura
• 50 g ingvera saknes
• 2 lieli citroni
• Ēdamkarote sviesta

Pagatavošana.
Bumbierus nomazgā, izņem serdi, sagriež gabaliņos (ja nav bieza miza, to var atstāt). Ievārījumam jāizvēlas bumbieri, kuriem blīvs mīkstums un nav graudainuma. Apber ar cukuru un noliek uz nakti atsuloties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Otrā rītā ingvera sakni nomazgā, nomizo un sagriež kubiciņos. Pannā izkausē sviestu un apcep ingvera gabaliņus. Ja ingvers negaršo, šo soli var izlaist.

No citroniem izspiež sulu. Katlā liek sagrieztos bumbierus, pārlej citronu sulu, pieliek cukuru un vāra, līdz bumbieri kļūst caurspīdīgi. Ievārījumu karstu pilda tīrās burkās un aizvāko.

Ingvers labi harmonizē ar bumbiera saldi sulīgo garšu, turklāt dod patīkamu niansi. Ja gribas skābenāku garšu, var pievienot sauju sarkano jāņogu vai brūkleņu, tad būs arī krāsas akcents.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.