Tagad daudz runā par sabiedrības integrāciju. Kā jūs domājat – vai Latvijā dzīvojošs cittautietis var kļūt par latvieti? 17


Pakāpeniski un paaudžu gaitā noteikti! Jau Ernests Brastiņš savulaik teica, ka būt latvietim pirmām kārtām ir kultūras izvēle. Protams, rasei, etniskajai izcelsmei, gēniem ir sava nozīme, bet tas nav pats galvenais. Apzināties latvietību pirmkārt nozīmē izjust piederību latviešu valodai, latvisko tradīciju vērtībām, zemei un tautai. Diemžēl modernajā pasaulē šodien daudzi bezatbildīgi pieiet savas piederības izpratnei. Viņi it kā nekam nepieder, ir “brīvi un neatkarīgi”, virtuāli pasaules pilsoņi bez saknēm savā zemē un tautā. Bet tā ir ilūzija. Patiesībā tieši šādi cilvēki ir visnebrīvākie, visvieglāk pakļaujamie un manipulējamie.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Diemžēl arī Latvijā un Lietuvā vērojami visai nelabvēlīgi procesi, kaut vai tā pati aizbraukšana.

Protams, dzimtenē ir vislielākās iespējas sagaidīt Dieva un Laimas labvēlību. Tomēr apstākļi var būt dažādi. Viens aizbrauc, mirāžas aicināts, savukārt cits meklē pieredzi un atgriežas mājās kā Sprīdītis pasakā. Vienu gan vēlos uzsvērt – tu nedrīksti doties pasaulē kā balta lapa. Jo tad nebūs nekā, kas tevi vilks atpakaļ pie savas zemes, tautas, valodas un dzimtas. Būsi vien no koka rauta, vēja nesta lapa, kas pamazām zaudē dzīvības spēkus un savīst. Pasaule patlaban ir ļoti nemierīga, patiesībā tā vārās, notiek dažādu ideju un uzskatu cīņa. Latviešu uzdevums ir atgriezties pie savām saknēm, vērtībām un tikumiskās pieredzes. Domāsim pirmām kārtām par savu esamību un misiju, par sevi kā tautu, kā nāciju, kam ir valsts! Un tad mums būs vieglāk pārdzīvot šos laikus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sestdien, 25. februārī, no plkst. 12 līdz 13 Ķīpsalas izstāžu centrā “Latvijas grāmatu izstādes 2017” Kultūras stendā pasākumā “Zin Dieviņis, zin Laimiņa” notiks Valda Celma grāmatas “Baltu dievestības pamati” prezentācija. Diskusiju vadīs rakstniece Eva Mārtuža.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.