Būs arī konsultācijas un apmācības 4

Šogad maijā varētu sākties apmācības akvakultūras nozarē nodarbinātajiem. Katra audzētava varēs saņemt vienu konsultāciju par kādu jautājumu, kas saimniecībā ir problemātisks, piemēram, par zivju slimībām vai parazītiem. Konsultants brauks uz saimniecību un meklēs risinājumu, pastāstīja I. Putviķis. Šī konsultācija tiks finansēta no Eiropas fondu līdzekļiem. Konsultācijām pieejamais finansējums ir 150 tūkst. eiro. Plānoti arī trīs četri izglītojoši semināri.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Šā projekta ietvaros būs iespēja arī mācīties ārpus Latvijas, iespējams, tā būs Somija. Tur gan uzņēmējam jārēķinās ar 20% līdzfinansējumu.

Lielākā lašu mazuļu audzētava Baltijā

“Tome” ir lielākā lašu smoltu audzētava Latvijā un Baltijas jūras reģionā, kas pilda valsts zivju resursu atražošanas programmu, audzējot Daugavas populācijas Baltijas lašu un taimiņu mazuļus. Audzētava ik gadu Latvijas ūdeņos izlaiž ap 550 tūkst. lašu un taimiņu smoltu, 150 tūkst. lašu un taimiņu vienvasarnieku, 350 tūkst. zandartu un sīgu mazuļu. Papildus tiek audzēti varavīksnes foreļu un storu mazuļi. Savukārt turpmākai mazuļu atražošanai tiek uzturēts un audzēts strauta foreļu, sīgu, storu (sterlete, sibīrijas store, besters) vaislas ganāmpulks.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.